STÖD KLUBBHUSBYGGET
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
AZALEA BK
Herrsenior
Välkommen till Azalea BK Herrsenior

Säsongen 2022 är över och laget landar till sist på en femteplats efter en svag start, en fin mitt, en höstsvacka och en ok avslutning. Inför nästa säsong står det nu klart att Jan Juhlin fortsätter som huvudtränare, Peter Ågren kommer in som assisterande tränare och Oliver Fanedl kommer in som hjälptränare/fystränare. Sebbe Johansson fortsätter som fysioterapeut. 

 

 

Första avspark 2023
2023-02-05 14:24

Efter att gårdagens premiärmatch mot Annebergs IF snöade bort, har vi lite tur som har en extra träningsmatch inbokad denna helg. Vi ställs motLundby IF (Div 6) påBravida Arena 18.15 och det lär ju vara lite rostigt på sina håll.

 

Truppen för året ser bra ut och vi har bra konkurrens på i stort sett alla platser. Vad gäller nya spelare har vi hittills endast beslutat oss att ta in Philip Marklund (Gunnareds KIF), som lirade med oss 2019. Den fygande holländaren Julian Jongbloets ligger lite efter konditionsmässigt, men ser fin ut och debuterar i dagens träningsmatch. Troligen blir det ett lukrativt kontrakt för holländaren, med förflutet i FC Utrechts akademilag. Max Herbertsson från BK Zeros har sett allt bättre ut och kan komma att bli ett alternativ på topp. I övrigt är alla de spelare som förra tränade regelbundet kvar i truppen.

 

Inför i år har vi också stärkt samarbetet med juniorlaget och 2-3 juniorer tränar regelbundet med a-laget. I dagens match har vi 2* Elis och Isak med i truppen, samtliga dessa är födda 2006 och kommer att lira minst 45 minuter. Grundtanken är att korta vägen från juniorlag till seniorlag.

 

I tränarstaben har Peter "Lingon" Ågren klivit in med rutin och gött tjöt. Vi hoppas också att det löser sig på jobbfronten för Oliver Fanedl, som är tänkt som fystränare.

 

Det hetaste för i år är annars att vi ger oss av på ett egenhändigt bekostat träningsläger i Lloret del Mar, 7 mil norr om Barcelona. 5 dagar i gott väder i mars, är inte helt tokigt.

 

Vi hoppas se er alla i och runt våra matcher i år. En säsong då vi lirar För Victor - i alla matcher.

 

Coach Jan

 

 

 

Referat: Azalea BK - Dalen KFF
Tre nya in på kontot
2022-08-27 19:50
Coach jublar

Ny match och sista matchen i en intensiv period med fyra matcher på tio dagar. Lite justeringar jämfört med senast där Phille och Wilson hade skadeproblem, Lillen jobbade och Bolton var avstängd och på bröllop. In då med Agge, Gotte, Miari, Benna och Fox i truppen. Med många ytterbackar borta flyttade Aron ner på högerback medan Gotte och Agge bildade ny mittfältsduo framför Kanté.

 

Vi inledde bra och skapade en del farligheter, men kunde konstatera att Dalen var betydligt bättre i omställningsspelet än tidigare motstånd i höst. En sådan omställning resulterade också i 0-1. Tungt, men vi var med i matchen och efter att ha växlat till två sittande mittfältare fick vi bättre grepp om matchen. Agge hittar en fin boll till Dolmen som dras ner och den efterföljande straffen trycker Benna upp i krysset.

 

Dalen tröttnade alltmer men tunge, kvicke Bita Bångens på topp var en handfull för eminenta mittbacksduon Krabban-Kappe. 

 

I slutet av halvleken gjorde Petter ett snabbt utkast till Agge som servade Gotte som hittade Ponne som vek in och servade Jonas som trycker in 2-1 efter skolboksspel.

 

Det är också uppenbart att Dalen tycker att det är jobbigt då de börjar gnälla en hel del på varandra. Alltid en boost när man får motståndare ur balans.

 

Dalen inleder andra starkare men efter 60 minuter hinner deras mittback inte med Ponne och ett andra gult kort ger oss 30 minuter med en man mer. Vikarierande vänsterbacken Alle lägger frisparken tätt utanför.

 

Med 20 kvar hittar Gotte till Aron ute på kanten. Aron skruvar på guldfoten och slår en pärla till Dolmen som levererar som vanligt - 3-1!

 

Efter det målet går vi tyvärr ner oss spelmässigt och slarvar mer än lovligt. Trötta skallar leder till många felbeslut. Dalen tillåts reducera men vi reder ut stormen, tar en ny trea och hänger på i toppen.

 

Gott så och nu en hel vecka innan nästa match 😊

 

 

 

 

 

 

Referat: Futsal Club Linné - Azalea BK
Tredje segern på sex dagar
2022-08-25 08:12
Krabban sätter 3-2

Efter att ha flyttat en del matcher under våren visste vi att inledningen på hösten skulle bli intensiv där vi inledde med tre matcher på sex dagar. Efter en inledande seg tillställnig mot Guldheden, där vi vann med 2-1 och en lite mer bekväm seger mot IF Mölndal Fotboll (5-1) var det så dags för möte med vårt eget lilla spöke FC Linné. Ett lag som innehåller en tämigen stor portion gamla Azaleaspelare, men även en Azalealedare i Paul Chandan Alexandersson. Vår tidigare möten med FC Linne är ingen trevlig läsning; 1-3, 0-3, 1-5, 1-3, så tabellen kunde vi strunta i - ingen seger och 14 mål i baken på fyra matcher.

 

Likt i mötet mot IF Mölndal Fotboll har vi hittat vägar för att starta matcherna bättre och efter en urstark inledning med tidiga chanser tog det inte mer än 2 minuter innan Jonas Tingberg placerade in 1-0. Vi fortsatte att dominera matchbilden men har en förmåga att skjuta många frilägen och skott rakt på FC Linné målvakt.

 

Från ingenstans får skicklige Teo Sandklef (från Azaleas P97-kull) chansen att dra till och med ett skott från 25 meter är det kvitterat. Vi fortsätter dock att dominera och hotar vid ett flertal tillfällen att göra mål, men är inte tillräckligt kliniska. Samtidigt slarvar vi en del i presspelet och kommer inte upp tillräckligt snabbt med laget när den offensiva linjen initierar pressen. xG får första 40 ligger dock på någonstans upp emot 4.55.

 

Dessvärre lyckas Linné göra mål på sitt andra skott i halvleken när Fred Jähnke hänger in en välplacerade frispark. Underläge 1-2 i paus och även om allt inte stämde och säkert en del tankemyror började krypa i skallarna, valde coach Juhlin att se till det positva vi skapat under första halvlek.

 

Andra halvlek började lite trevande, precis som mot Mölndal, och Linné fick lite bättre fotfästa i matchen. På en tilltrasslad situation vid en hörna kunde dock Ponne rulla in 2-2 i 53:e, bara 4 minuter senare var det födelsedagsbarnet Krabban som kunde stöta in bollen till 3-2, efter att Pappa först nickat i ribban. Ponne kunde sedan öka på till 4-2 fyra minuter senare och ett tröttkört Linné såg i detta läge slagna ut. Denko kunde sedan öka på till 5-2 bara fem minuter senare, och i detta läge började vi coskå skifta en hel del spelare men blicken mot kommande match mot Dalen KFF. Wilson kunde trycka in 6-2 på nicke efter hörna och därefter bjöd Bolton på show och tryckte in en tåpaj från 20 meter.

 

Seger med 7-2 och fortsatt tätkänning. Räknar man in de förväntade poängen mot Gambian Mix står vi nu på 28 poäng, 4 poäng bakom serieledande Dalen KFF med en match mindre spelad, och Dalen möter vi alltså på Majvallen på lördag 12.15.

 

På matcherna fram till nu kan vi också konstatera att vi har gjort 41 mål (+1 mot Gambian Mix IF); 14 målskyttar utspridda på 3o spelare.

 

 

Referat: Azalea BK - IF Mölndal Fotboll
Bekvämt och stabilt
2022-08-23 21:37
Kappe sätter trean

Trots en god form har vi inte varit helt nöjda med hur vi startat matcherna. I den här matchen fick vi bättre fart från början och skapade 3-4 sylvassa chanser första fem minuterna. Vi tappade lite fart men när Jonka bröt igenom och tog vara på en retur på hans eget skott gick vi in 1-0. Sex minuter senare slog Agge en fin djupledsboll till Wilson som enkelt gjorde 2-0. Vi var i det läget i bra kontroll och hade ett flertal lägen att göra 3-0; istället kunde Mölndal onödigt kvittera på en frispark.

 

I andra halvlek började vi lite såsigt men jobbade successivt upp spelet. Vi tog alltmer bra tag i spelet och en fin kombination mellan Kappe och Agge gav Il Capitano möjlighet att rulla in 3-1.

 

Vi kontrollerade matchen efter 3-1, mot ett något tröttkört motstånd och när Henry bröt igenom på kanten var 4-1 ett faktum. 5-1 avslutade matchen; återigen Henry, som nu tar sig till Nantes ett halvår.

 

En stabil seger utan att vi gör den saken skull behöver jobba stenhårt för segern.

 

 

 

Referat: Guldhedens IK - Azalea BK
Go seger på Mossen
2022-08-18 21:10

Nästan två månader efter senaste seriematchen var det äntligen dags igen. Bortamöte på Mossens IP:s vågiga gräsmatta. Starkb trupp men samtidigt många som inte riktigt kommit igång efter semestern.

 

Det såg också väl sömnigt ut när Guldheden efter 4 minuter enkelt kunde göra 1-0. Under första 20-25 minuterna var vi inte med på banan men successivt tuggade vi igång och hade en del halvchanser, utan att för den skull hota på allvar, förutom när Agge bröt igen, men GIK:s målvakt stod för en fin räddning. I 42:a minuten för Dennis högst på en hörna och knoppade in kvitteringen. Jonka stod under hela halvleken för storartat sök och var hela tiden ett orosmoment.

 

I andra halvlek switchade vi till 4-2-3-1 något som fick effekt segare i halvleken. Guldheden inledde hyggligt men orken tröt och det blev stora ytor att jobba på, något som passade Jonka perfekt. 

 

Efter ett antal chanser med svaga avslut kunder Ponne rulla bollen till Dolmen, och 2-1 med 21 minuter kvar. Guldheden växlade till en trebackslinje och slog mycket långt samtidigt som de inte orkade hem med laget, vilket gav oss ett flertal chanser som vi inte utnyttjade.

 

I slutändan krigar vi in en trea på ett underlag vi inte gillar. Gott så.

Referat: Azalea BK - Donsö IS
Skön seger
2022-06-22 06:53

Efter att vinden i seglen mojnat mot Fässberg (torsk 1-3) och seglar in en osäker dimma mot Gambian Mix (matchen avbruten) var det dags för årets fjärde möte med Donsö IS. Det blåvita ö-laget har gått starkt och låg på andraplats när det blåstes för spel. Matchen började dock inte med att Kocken passade fel.

 

På grund av en diger lista med frånvarande spelare, inte minst från poängduon Ponne och Gotte, samt ett sent misslyckat skadetest på Lill-Julle, fick vi skruva lite i maskinrummet. Densömnlösa pappan Dennis klev in och bildade mittbackspar med Krabban, medan Kappe fick i uppdrag att ta hand om målsprutan Albert Hansson från vänster ytterbacksposition. Högerbacken dominerades av den ständigt undersköne Simon Bolton. På defensiv mitt slängde vi in Blekinges svar på Hugh Grant - Alex Lindberg. Framför honom jobbade Aron Lundh-Lund och Henry Strand, nya hemkommen från ett soldränkt Portugal. Frontlinjen byggdes med Jonka, Wilson och Dolmen. På bänk mönstrade vi Khaloufi, Schmurda, Fellous den onde, Miari den halte och en icke disponibel Lill-Julle.

 

Vi visste vad vi hade att vänta av Donsö, där deras standardplan är att försöka locka upp våra ytterbackar för att lägga löpbollar till anfallsduon Backman/Hansson. Även om den planen inte lyckades gjorde vi en liten justering i presspel som gjorde att vi löste det ännu bättre. Lundh och Strandh löste innermittfält galant och fick mycket yta att jobba på. Sistabollen var inledningsvis lite för svag men kvalitén blev bättre och vi förde matchen på ett bra sätt. Jonka, som var galant och flöt fram på planen, rev upp stora sår i Donsös backlinje medan Wilson och Dolmen ständigt var på hugget. En lysande genomskärare från Jonka till en innåtlöpande Dolmen innebar att Donsö behövde riva ner den sistnämde med straff som följd. Pappa Dennis dunkar in den utan Pardon. Vi har grepp om matchen i första halvlek och backlinje löser det hela galant. Donsö började bli alltmer frustrerade på domartrion, medan vi höll oss lugna om än frustrerade.

 

I andra halvlek inledde Donsö något bättre och vi hamnade inte helt rätt, men vi jobbar tag i matchen igen och hade ett flertal högoktaniga chanser utan resultat. Donsö fick ett tämligen knepigt rött kort efter dryga kvarten men trots chanser kom inte 2-0 förrän när inhoppande Lenfant terrible Dylan Fellous, kunde brôta in 2-0. Efter detta hittade vi lugnet och spelade av matchen på ett stabilt sätt. Reducering var matchens sista spark.

 

En väl genomförd match mot ett hårt jobbade Donsö. Nu tar vi sommarledigt på troliga 19 poäng, 7 pinnar bakom serieledarna Dalen KFF. Fortsättning följer till hösten, då med fler folk tillbaka.

Referat: Azalea BK - Mossens BK
Tredje raka
2022-06-04 15:50

Det kommer alltid matcher under en säsong då man behöver vrida och vända på startelvan några extra gånger. Spelar man i femman kommer det alltid att vara spelare som är borta på festivaler, jobb, resor och annat och ibland har man oturen att allt sammanfaller på samma dag. Inför dagens match mot Mossens BK fick vi klara oss utan stabila a-lagskillar som Ponne, Gotte, Kanté, Alex, Strandh, Benna, Gilly och Wilson och ytterligare några som inte gjort lika många minuter i år. Långt ifrån optimalt och när det sedan började strula för Kappe på jouren blev det ytterligare justeringar. Phille klve ner som mittback jämt Krabban och Miari säsongsdebuterade på defensivt mittfält. Initialt med tanken att skifta av efter en 20 minuter när Kappe hittat fokus, men fotbollen ville annat.

 

Comebackande Dohlmander blev frispelad av Bäre, och en Dohlmander ensam mot målvakt är målgaranti, kort därefter snodde Bäre bollen av Mossens mittback och kunde göra 2-0. Tryggt och säkert och draget med att ha Miari som en djut liggande balansspelare gav bra effekt då han dödade allt spel för Mossen. Vi hade ytterligare några möjligheter att göra mål, men Mossens målvakt, mycket bra hela matchen, stod för fina parader. Mossens bästa chans kom efter imlägg och nick över. Uner halvleken rullade vi ganska friskt på den offensiva trean och det med gott resultat.

 

I halvlek pratade vi om att fortsätta med vårt 110% jobb väl medvetna om att Mossen skulle vara tvungna att flytta fram positionerna. Dessvärre fick Mossen kvittera efter lite dubbelstudsar och annan skit, men det finns en stor trygghet i vad vi gör just nu och itsället för panik jobbade vi tag i mathen igen och när en comebackande Alle hittade Dohlmander på djupet var det som vanligt målgaranti. 3.1! Bam.

 

Agge kunde tryckt in 4-1 och Jonas fräsande skott var värd att gå in. I slutet av matchen bjöd Miari på bowlingsspel och med klockrena brytningar och tufft spel flög Mossens spelare som käglor framför belåtna lagkamrater.

 

Starkt gubbar!

 

 

Referat: Hällesåker IF - Azalea BK
Seger med ett annat spel
2022-05-20 23:42

Bortamatch på naturgräs mot tunga Hällesåkers IF, favorittippade i årets serie, och det skulle bli en match som krävde svart än vad vi normalt behöver gräva fram. Även om planen var bra och välansad konstaterade vi snart att vi fick justera vårt sätt att spela och istället jobba med mer djupledsbollar och ett rakare spel. I och med att Hällesåker klev högt mot oss fanns det också ytor för Ponne, Jomps och Jonas. Vid ett tillfälle fick Jonas lust att snurra lite innan han vem in och jobbade upp bollen i bortre hörnet. Strax därefter fick Johannes ett friläge där hans lobb blev för tam. Vi fortsatte trumma på och Ponne var mycket nära att utöka ledningen men målvakten stod för en finfin fotparsd. På Alex delikata inlägg gavs fick inget att göra och Ponne kunde nicka in 2-0. 

 

Glädjen blev kortvarig då Adam Westin dundrade in 2-1. Vi hade dock greppet och när Ponne stal bollen och blev fälld i box, kunde Gotte raka in 3-1 på straff.

 

I paus snackade vi om att fortsätta vårt spel och ta det jobb som krävdes. Hällesåker Skövde fick ytorna bör i andra och kvitterade till 3-2 och hade ett momentum. Vi hittade inget riktigt lugn i spelet och 3-3 kom som salt i såret. Det presspel vi lyckats bra medi första började mattas, men byte på en tungt jobbade Jompa mot Värme skulle ge effekt. Det tog nog bara trettio sekunder innan Bäre kom fri och tryckte in 4-3. Ny energi och ytterligare några minuter innan det lite slumpartat trillade fram en boll till Böter som tråcklade fram bollen till Jonka som rullade in i tom kasse och 5-3.

 

Stort, härligt jobb och en ny sida av vårt spel.

STÖD KLUBBHUSBYGGET
En insamling för Azalea Bollklubb
Var med och bidra till klubbens utveckling?
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
AZALEA BK, 16/03 14:48 
AZALEA BK, 16/03 13:10 
AZALEA BK, 14/03 16:30 
AZALEA BK, 13/03 10:15 
AZALEA BK, 09/03 13:27 
AZALEA BK, 07/03 15:41 
AZALEA BK, 06/03 16:23 
AZALEA BK, 02/03 22:44 
AZALEA BK, 01/03 11:13 
AZALEA BK, 23/02 16:22 
AZALEA BK, 07/02 20:28 
AZALEA BK, 06/02 00:07 
AZALEA BK, 01/02 12:43 
AZALEA BK, 30/01 17:44 
AZALEA BK, 29/01 20:42 
 
VÅR MEDLEMSAPP
 
VÅRA ARRANGEMANG
 
VÅRA RIKTLINJER
 
VÅRA SPONSORER
 
våra Samarbetspartners
 
sociala medier
 
KLUBBSHOP
 
Aktuell lokal tid i Majorna: