ANMÄLAN TILL FOTBOLLSSKOLAN ÖPPEN
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
AZALEA BK
Herrsenior
Välkommen till Azalea BK Herrsenior

År 2022 är lagets sjätte år och inför säsongen ser truppen både bred och spetsig ut.

 

Grundtanken är att laget först och främst skall bestå av spelare som har tidigare förflutet i Azalea BK, men i mån av plats finns även möjlighet för unga killar som tidigare spelat i andra föreningar.

 

Vi söker för tillfället inga nya spelare till vår trupp.

Referat: Azalea BK - Styrsö BK
Islossning
2022-05-16 21:08

Efter att ha åkt på en del omödiga förluster där vi själva bjudit motståndarna på målen ställdes vi idag mot Styrsö BK. Ett lag som likt vi fått en tyngre start på årets serie. Förra årets match mot SBK slutade 8-4 till de orange efter 2-3 underläge i paus. I den matchen bjöd Ponne Ekman på 3mål och 3 assist och det skulle visa sig att Ponne återigen var en baneman för Styrsö BK.

 

Startelvan innehöll en del förändringar jämfört med matchen mot Dalen då Kanté fyttade ner på vänsterbacken, medan Kappe kapten flyttade ut på högerbacken för att ge Henry "Smekarn" Strand plats i mitten tillsammans med Krabban. På topp ersattes Dylan av Wilson. Snacket inför matchen var positivt och vi kände alla att det var dags för en vändning och att vi skulle jobba som ett lag. 15 minuter senare var det 3-o och Ekman, Gotte och Jonka hade fört de orange till en väldigt behaglig position. Överlag dominerade vi matcbilden och Styrsö tilläts endast sticka med farligheter på fasta situationer, där de bland annat hade en boll i ribban.

 

Precis innan paus kunde Ponne hitta Gotte som rakade in 4-0, och om det inte var godnatt innan dess så var det i varje fall det nu.

 

Andra halvlek var lite mer avslagen och när Ponne tryckte in sitt andra på inlägg från Kappe, var det förvisso skönt, men knappast konsekvensen av en dídog press. Styrsö tilläts gör två mål på slutet men 5-2 satt som ett smäck och vi kan nu sikta in oss på matchen mot Hällesåker på fredag, en match som vi torskade med 0-6 för två år sedan...

Referat: Dalen KFF - Azalea BK
Sur torsk
2022-05-05 22:06

Ännu en förlust, men denna gång mot ett bra lag där vi får jobba oss in i matchen. I första halvlek ligger vi lite för långt ifrån vilket gör att vi får en del farliga omställningar emot oss. På en av dessa rinner Dalen igenom på vänsterkanten och stöttar snett inåt och 1-0.

 

Vi jobbar oss fick in i matchen och har en del riktigt bra lägen. Ponne tycker bollen i ribban, och vi har några långskott som hotar.

 

Andra halvlek inleds med att Dalen för 2-0 på en snabbt slagen hörna.

 

Men vi jobbar vidare, trycker på med mer energi, vilja och attityd och Dalen trycks tillbaka. Jonas trycker in 2-1 och under 10-15 minuter trycker vi på rejält med några bollar längs mållinjen, och ännu en i ribban. Vi har ytterligare en handfull halvchanser men bollen vill inte in och vi kallar boll igen 

 

Tungt såklart och samtidigt finns en hel del positivt och det är små marginaler som gör att vi förlorar idag och endast står på fyra pinnar. Små marginaler men vi möter fortsätta tro på vår förmåga och vårt spel. Det kommer att vända, 

Referat: Azalea BK - Guldhedens IK
Tung onödig förlust
2022-04-30 16:48

Det blev dessvärre torsk idag mot Guldhedens IK. Dessvärre är det ännu en match som vi ger bort i det att vi under första halvlek där vi har bra kontroll över matchen och även skapar en del fina chanser.

 

I andra halvleken bjuder vi Guldheden på ledningsmålet och även det andra målet, dessvärre känns vi uppgivna där och då och tappar energi, driv och fart. Istället för att kliva blir vi passiva. Istället för att jobba vidare gånger vi vad vi har gjort.

 

Matchen förloras på att vi är för snäll defensivt samtidigt som vi, trots fint spel, inte är tillräckligt kliniska i boxen.

 

Surt och onödigt.

 

Vi bryter ihop och kommer igen.

Referat: IF Mölndal Fotboll - Azalea BK
Säsongens första trea
2022-04-23 19:13

Efter en poäng på två matcher åkte vi till Mölndal för möte mot unga IF Mölndal Fotboll. Vi gjorde en del småjusteringar i startelvan och i spelidé. Första halvlek var trygg, nästan för trygg, men samtidigt jobbade vi med betydligt bättre tålamod i vårt anfallsspel. Vi saknade dock den riktiga tron på våra offensiva idéer. Mölndal hade en del småsaker men slarvade mycket med sista bollen och det var aldrig riktigt farligt. Vi borde rimligtvis ha gjort mål på åtminstone en riktigt viss chans, men Gotte brände.

 

In halvlek pratade vi om vilken att fortsätta pressen, fortsätta jobbet och lita på varandra. Efter 10 minuter snodde Gotte bollen av målvakt och rullade in 1-0. Vi verkade ta kontroll över matchen men bjussade på en kvittering. Vi fortsatte dock tuffa på och Bäre kunde trycka in 2-1. Kort efter slog Henry ren fin hörna som Mölndal olyckligt styrde in i egen bur. Vi kontrollerade därefter matchen och under sista 10 minuter kunde vi rycka ifrån till 6-1. Välbehövligt och en väl genomförd match.

Referat: Azalea BK - FC Linné
Tung kväll på Kobbegården
2022-04-14 09:11

Bortblåst.

 

Tja, inte för att det blåste särskilt mycket, men stora delar av det spel vi arbetat fram i delar under försäsongen var som bortblåst igår mot FC Linné, ett lag vi aldrig vunnit mot, inte skulle vinna mot denna gång heller. Vi stressar en del i uppspelsfasen och kliver för tidigt med våra ytterbackar, och blir till detta hängande för högt upp, vilket gör att Linné får en hel del farliga omställningar emot oss. När vi sedan slarvar med enkla passningar och väljer safety first i uppslesfasen blir det ingen fart i spelet utan snarare omständigt och trögt. I de sekvenser vi gör det bra och får boll på rättvänd mittfältare blir effekten väldigt korta anfall på grund av bristande tålamod offensivt, och då hinner vi aldrig upp med laget, vilket gör att det blir oceaner mellan mittfält och försvar. Självklart även det inbjudande med avseende på omställningar, och där är Linné bra. 0-1 och 0-2 kommer som en direkt effekt av detta och hela första halvlek präglas av ängslighet, slarv och väldigt endimensionellt kort anfallsspel. Inte alls det vi sett i träningsmatcher. En av de få glimtarna i första halvlek är Gillys bombkvittering.

 

Vi får ett litet tryck i början av andra och bränner ett riktigt bra läge till 2-2, men istället faller vi ur ramarna igen och det är en påtaglig frustration i kombination med väldigt många beslut där bollen går åt fel håll. När vi behöver gå framåt väljer vi istället att passa hemåt, utan att ha fått någon rörelse hos motståndarna. 3-1 bjuder vi på, det kunde varit mer och det finns en hel del att jobba med för att hitta tillbaka till det vägvinnande cupspelet.

 

Referat: Donsö IS - Azalea BK
Premiärpoäng
2022-04-08 21:33

Azza åker hem med en poäng som smakar socker och salt. Rent spelmässigt var första trettio lite av det vi vill åstadkomma, även om det inte riktigt klickade. Dohls gör 1-0 tämligen omgående och när Gotte rakar in 2-0 mår vi rätt gött.

 

Därefter dras vi in i massa onödigt gnäll och tappar fokus på vår egen insats, vilket gör att vi helt enkelt spelar en tämligen svag fotboll resterande halvlek. Donsö får kvittera på vårt eget misstag och 2-1 är ställning i paus. 

 

Inför andra halvlek betonar vi vikten av att fokusera på vår egen insats och inte dras med i massa onödigt tjafs. Vi bjuder dock tämligen snabbt på kvitteringsmålet och hittar egentligen inte rytmen någon gång under halvleken. När Wilson drar på sig sitt andra gula med 30 kvar blir fokuset på att ta jobbet hela vägen. Det gör vi och det skall vi ta med oss. Donsö har en del halvchanser och något riktigt vasst läge mellan vi mest får jobba och hålla positioner.

 

En premiär precis på det sätt en premiär kan vara. Stundtals bra, stundtals dåligt, stundtals där vi vill vara, ibland inte alls. Vi åker hem med en poäng. Inte nöjda, inte helt besvikna.

 

Bilder från matchen finns här http://www.skargardsfotboll.se/

 

Säsongspremiär
2022-04-08 15:42

Det såg ju lite lurigt ut när man vaknade imorse. Snö och en termometer som balanserade runt nolla, men det har klarnat upp och det är väl signifikativt för vår försäsong. Efter starten har vi hunnit 26 träningar, 6 cupmatcher och 7 träningsmatcher. Några fler matcher än beräknat på grund av den lyckade cupresan. Det är på gott och ont då vi har fått använda matcherna som träningspass för att anpassa vårt spel. Med en bred trupp har också omsättningen av spelare varit relativt stor, framför allt i träningsmatcherna, men samtidigt har vi i cupspelet kunnat se ett embryo till den startelva vi har idag. Spelet har börjat falla allt mer på plats och den successiva stegringen och påbyggnaden av spelidén känns bättre och bättre. I matchen mot IK Vista var det stundtals riktigt trevligt att se hur det började spelas på.

 

Inför säsongen som nu kör igång känns det som att vi har en riktigt stark trupp, med minst två alternativ på alla positioner. Alternativen som finns håller minst god division 5 klass. Vi tror och hoppas att detta kommer att ge resultat över 22 matcher. Konkurrensen är hård och utmaning för oss tränare är att hålla alla spelare så nöjda det bara går. Till skillnad från tidigare år är truppen nu stängd. Vi gjorde ett undantag i torsdags när Jonas Tingberg anslöt, en Azaleaprodukt med oerhört fina spetskvaliteter som redan känner många i laget.

 

Matchen mot Donsö blir svår att bemästra. Man skulle kunna dra den enkla slutsatsen att vi skall vinna komfortabelt efter att ha vunnit mot Donsö med sammanlagt 10-4 över två matcher i cupspelet, men lägger man på förra årets Donsöseger med 6-3, bör man nog vara försiktig i att förutspå en enkel seger. Ö-lagen är tuffa att ta sig an på bortaplan och jag räknar med att Donsö kommer att vara precis så tuffa som man kan vänta sig. Vi är ju dessutom ett lag som tenderar att starta serien ganska segt innan motorerna startar igång ordentligt, men kanske kan vi bryta den trenden idag. Jag är övertygad om att det krävs en helgjuten insats för att vi skall få med oss något hem till fastlandet.

 

Näst därefter har vi vår första hemmamatch på bortaplan (Kobbegården) mot Linné, ett Linné vi har haft svårt mot genom åren, så det krävs att vi trycker igen och jobbar utifrån den spelidé vi har och tror på. Vi ser onekligen fram emot säsongen och hoppas att vi, efter 22 matcher, kan summera en säsong där vi gjort allt vi kan för att maximera vår prestation.

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 14/5 14:15
5 - 2  
Tor 5/5 19:30
2 - 1  
Lör 30/4 14:15
1 - 3  
Lör 23/4 16:00
1 - 6  
Ons 13/4 19:45
1 - 3  
Fre 8/4 19:15
2 - 2  
Lör 2/4 17:00
6 - 2  
Ons 30/3 20:00
3 - 3  
Sön 27/3 12:00
4 - 1  
Ons 16/3 19:15
4 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
AZALEA BK, 14/05 19:35 
AZALEA BK, 12/05 16:39 
AZALEA BK, 06/05 16:04 
AZALEA BK, 05/05 22:09 
AZALEA BK, 26/04 22:27 
AZALEA BK, 25/04 22:37 
AZALEA BK, 23/04 17:45 
AZALEA BK, 19/04 14:48 
AZALEA BK, 05/04 21:55 
AZALEA BK, 02/04 16:59 
AZALEA BK, 28/03 17:21 
AZALEA BK, 22/03 21:02 
 
VÅRA FOTBOLLSSKOLOR
 
VÅRA ARRANGEMANG
 
VÅRA RIKTLINJER
 
VÅRA SPONSORER
 
våra Samarbetspartners
 
sociala medier
 
KLUBBSHOP
 
Aktuell lokal tid i Majorna: