STÖD KLUBBHUSBYGGET
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
AZALEA BK
Herrsenior
Välkommen till Azalea BK Herrsenior

År 2022 är lagets sjätte år och inför säsongen ser truppen både bred och spetsig ut.

 

Grundtanken är att laget först och främst skall bestå av spelare som har tidigare förflutet i Azalea BK, men i mån av plats finns även möjlighet för unga killar som tidigare spelat i andra föreningar.

 

För tillfället söker vi mittback, innermittfältare samt anfallare med erfarenhet av spel i lägst division 4.

Referat: Azalea BK - Donsö IS
Skön seger
2022-06-22 06:53

Efter att vinden i seglen mojnat mot Fässberg (torsk 1-3) och seglar in en osäker dimma mot Gambian Mix (matchen avbruten) var det dags för årets fjärde möte med Donsö IS. Det blåvita ö-laget har gått starkt och låg på andraplats när det blåstes för spel. Matchen började dock inte med att Kocken passade fel.

 

På grund av en diger lista med frånvarande spelare, inte minst från poängduon Ponne och Gotte, samt ett sent misslyckat skadetest på Lill-Julle, fick vi skruva lite i maskinrummet. Densömnlösa pappan Dennis klev in och bildade mittbackspar med Krabban, medan Kappe fick i uppdrag att ta hand om målsprutan Albert Hansson från vänster ytterbacksposition. Högerbacken dominerades av den ständigt undersköne Simon Bolton. På defensiv mitt slängde vi in Blekinges svar på Hugh Grant - Alex Lindberg. Framför honom jobbade Aron Lundh-Lund och Henry Strand, nya hemkommen från ett soldränkt Portugal. Frontlinjen byggdes med Jonka, Wilson och Dolmen. På bänk mönstrade vi Khaloufi, Schmurda, Fellous den onde, Miari den halte och en icke disponibel Lill-Julle.

 

Vi visste vad vi hade att vänta av Donsö, där deras standardplan är att försöka locka upp våra ytterbackar för att lägga löpbollar till anfallsduon Backman/Hansson. Även om den planen inte lyckades gjorde vi en liten justering i presspel som gjorde att vi löste det ännu bättre. Lundh och Strandh löste innermittfält galant och fick mycket yta att jobba på. Sistabollen var inledningsvis lite för svag men kvalitén blev bättre och vi förde matchen på ett bra sätt. Jonka, som var galant och flöt fram på planen, rev upp stora sår i Donsös backlinje medan Wilson och Dolmen ständigt var på hugget. En lysande genomskärare från Jonka till en innåtlöpande Dolmen innebar att Donsö behövde riva ner den sistnämde med straff som följd. Pappa Dennis dunkar in den utan Pardon. Vi har grepp om matchen i första halvlek och backlinje löser det hela galant. Donsö började bli alltmer frustrerade på domartrion, medan vi höll oss lugna om än frustrerade.

 

I andra halvlek inledde Donsö något bättre och vi hamnade inte helt rätt, men vi jobbar tag i matchen igen och hade ett flertal högoktaniga chanser utan resultat. Donsö fick ett tämligen knepigt rött kort efter dryga kvarten men trots chanser kom inte 2-0 förrän när inhoppande Lenfant terrible Dylan Fellous, kunde brôta in 2-0. Efter detta hittade vi lugnet och spelade av matchen på ett stabilt sätt. Reducering var matchens sista spark.

 

En väl genomförd match mot ett hårt jobbade Donsö. Nu tar vi sommarledigt på troliga 19 poäng, 7 pinnar bakom serieledarna Dalen KFF. Fortsättning följer till hösten, då med fler folk tillbaka.

Referat: Azalea BK - Mossens BK
Tredje raka
2022-06-04 15:50

Det kommer alltid matcher under en säsong då man behöver vrida och vända på startelvan några extra gånger. Spelar man i femman kommer det alltid att vara spelare som är borta på festivaler, jobb, resor och annat och ibland har man oturen att allt sammanfaller på samma dag. Inför dagens match mot Mossens BK fick vi klara oss utan stabila a-lagskillar som Ponne, Gotte, Kanté, Alex, Strandh, Benna, Gilly och Wilson och ytterligare några som inte gjort lika många minuter i år. Långt ifrån optimalt och när det sedan började strula för Kappe på jouren blev det ytterligare justeringar. Phille klve ner som mittback jämt Krabban och Miari säsongsdebuterade på defensivt mittfält. Initialt med tanken att skifta av efter en 20 minuter när Kappe hittat fokus, men fotbollen ville annat.

 

Comebackande Dohlmander blev frispelad av Bäre, och en Dohlmander ensam mot målvakt är målgaranti, kort därefter snodde Bäre bollen av Mossens mittback och kunde göra 2-0. Tryggt och säkert och draget med att ha Miari som en djut liggande balansspelare gav bra effekt då han dödade allt spel för Mossen. Vi hade ytterligare några möjligheter att göra mål, men Mossens målvakt, mycket bra hela matchen, stod för fina parader. Mossens bästa chans kom efter imlägg och nick över. Uner halvleken rullade vi ganska friskt på den offensiva trean och det med gott resultat.

 

I halvlek pratade vi om att fortsätta med vårt 110% jobb väl medvetna om att Mossen skulle vara tvungna att flytta fram positionerna. Dessvärre fick Mossen kvittera efter lite dubbelstudsar och annan skit, men det finns en stor trygghet i vad vi gör just nu och itsället för panik jobbade vi tag i mathen igen och när en comebackande Alle hittade Dohlmander på djupet var det som vanligt målgaranti. 3.1! Bam.

 

Agge kunde tryckt in 4-1 och Jonas fräsande skott var värd att gå in. I slutet av matchen bjöd Miari på bowlingsspel och med klockrena brytningar och tufft spel flög Mossens spelare som käglor framför belåtna lagkamrater.

 

Starkt gubbar!

 

 

Referat: Hällesåker IF - Azalea BK
Seger med ett annat spel
2022-05-20 23:42

Bortamatch på naturgräs mot tunga Hällesåkers IF, favorittippade i årets serie, och det skulle bli en match som krävde svart än vad vi normalt behöver gräva fram. Även om planen var bra och välansad konstaterade vi snart att vi fick justera vårt sätt att spela och istället jobba med mer djupledsbollar och ett rakare spel. I och med att Hällesåker klev högt mot oss fanns det också ytor för Ponne, Jomps och Jonas. Vid ett tillfälle fick Jonas lust att snurra lite innan han vem in och jobbade upp bollen i bortre hörnet. Strax därefter fick Johannes ett friläge där hans lobb blev för tam. Vi fortsatte trumma på och Ponne var mycket nära att utöka ledningen men målvakten stod för en finfin fotparsd. På Alex delikata inlägg gavs fick inget att göra och Ponne kunde nicka in 2-0. 

 

Glädjen blev kortvarig då Adam Westin dundrade in 2-1. Vi hade dock greppet och när Ponne stal bollen och blev fälld i box, kunde Gotte raka in 3-1 på straff.

 

I paus snackade vi om att fortsätta vårt spel och ta det jobb som krävdes. Hällesåker Skövde fick ytorna bör i andra och kvitterade till 3-2 och hade ett momentum. Vi hittade inget riktigt lugn i spelet och 3-3 kom som salt i såret. Det presspel vi lyckats bra medi första började mattas, men byte på en tungt jobbade Jompa mot Värme skulle ge effekt. Det tog nog bara trettio sekunder innan Bäre kom fri och tryckte in 4-3. Ny energi och ytterligare några minuter innan det lite slumpartat trillade fram en boll till Böter som tråcklade fram bollen till Jonka som rullade in i tom kasse och 5-3.

 

Stort, härligt jobb och en ny sida av vårt spel.

Referat: Azalea BK - Styrsö BK
Islossning
2022-05-16 21:08

Efter att ha åkt på en del omödiga förluster där vi själva bjudit motståndarna på målen ställdes vi idag mot Styrsö BK. Ett lag som likt vi fått en tyngre start på årets serie. Förra årets match mot SBK slutade 8-4 till de orange efter 2-3 underläge i paus. I den matchen bjöd Ponne Ekman på 3mål och 3 assist och det skulle visa sig att Ponne återigen var en baneman för Styrsö BK.

 

Startelvan innehöll en del förändringar jämfört med matchen mot Dalen då Kanté fyttade ner på vänsterbacken, medan Kappe kapten flyttade ut på högerbacken för att ge Henry "Smekarn" Strand plats i mitten tillsammans med Krabban. På topp ersattes Dylan av Wilson. Snacket inför matchen var positivt och vi kände alla att det var dags för en vändning och att vi skulle jobba som ett lag. 15 minuter senare var det 3-o och Ekman, Gotte och Jonka hade fört de orange till en väldigt behaglig position. Överlag dominerade vi matcbilden och Styrsö tilläts endast sticka med farligheter på fasta situationer, där de bland annat hade en boll i ribban.

 

Precis innan paus kunde Ponne hitta Gotte som rakade in 4-0, och om det inte var godnatt innan dess så var det i varje fall det nu.

 

Andra halvlek var lite mer avslagen och när Ponne tryckte in sitt andra på inlägg från Kappe, var det förvisso skönt, men knappast konsekvensen av en dídog press. Styrsö tilläts gör två mål på slutet men 5-2 satt som ett smäck och vi kan nu sikta in oss på matchen mot Hällesåker på fredag, en match som vi torskade med 0-6 för två år sedan...

Referat: Dalen KFF - Azalea BK
Sur torsk
2022-05-05 22:06

Ännu en förlust, men denna gång mot ett bra lag där vi får jobba oss in i matchen. I första halvlek ligger vi lite för långt ifrån vilket gör att vi får en del farliga omställningar emot oss. På en av dessa rinner Dalen igenom på vänsterkanten och stöttar snett inåt och 1-0.

 

Vi jobbar oss fick in i matchen och har en del riktigt bra lägen. Ponne tycker bollen i ribban, och vi har några långskott som hotar.

 

Andra halvlek inleds med att Dalen för 2-0 på en snabbt slagen hörna.

 

Men vi jobbar vidare, trycker på med mer energi, vilja och attityd och Dalen trycks tillbaka. Jonas trycker in 2-1 och under 10-15 minuter trycker vi på rejält med några bollar längs mållinjen, och ännu en i ribban. Vi har ytterligare en handfull halvchanser men bollen vill inte in och vi kallar boll igen 

 

Tungt såklart och samtidigt finns en hel del positivt och det är små marginaler som gör att vi förlorar idag och endast står på fyra pinnar. Små marginaler men vi möter fortsätta tro på vår förmåga och vårt spel. Det kommer att vända, 

Referat: Azalea BK - Guldhedens IK
Tung onödig förlust
2022-04-30 16:48

Det blev dessvärre torsk idag mot Guldhedens IK. Dessvärre är det ännu en match som vi ger bort i det att vi under första halvlek där vi har bra kontroll över matchen och även skapar en del fina chanser.

 

I andra halvleken bjuder vi Guldheden på ledningsmålet och även det andra målet, dessvärre känns vi uppgivna där och då och tappar energi, driv och fart. Istället för att kliva blir vi passiva. Istället för att jobba vidare gånger vi vad vi har gjort.

 

Matchen förloras på att vi är för snäll defensivt samtidigt som vi, trots fint spel, inte är tillräckligt kliniska i boxen.

 

Surt och onödigt.

 

Vi bryter ihop och kommer igen.

Referat: IF Mölndal Fotboll - Azalea BK
Säsongens första trea
2022-04-23 19:13

Efter en poäng på två matcher åkte vi till Mölndal för möte mot unga IF Mölndal Fotboll. Vi gjorde en del småjusteringar i startelvan och i spelidé. Första halvlek var trygg, nästan för trygg, men samtidigt jobbade vi med betydligt bättre tålamod i vårt anfallsspel. Vi saknade dock den riktiga tron på våra offensiva idéer. Mölndal hade en del småsaker men slarvade mycket med sista bollen och det var aldrig riktigt farligt. Vi borde rimligtvis ha gjort mål på åtminstone en riktigt viss chans, men Gotte brände.

 

In halvlek pratade vi om vilken att fortsätta pressen, fortsätta jobbet och lita på varandra. Efter 10 minuter snodde Gotte bollen av målvakt och rullade in 1-0. Vi verkade ta kontroll över matchen men bjussade på en kvittering. Vi fortsatte dock tuffa på och Bäre kunde trycka in 2-1. Kort efter slog Henry ren fin hörna som Mölndal olyckligt styrde in i egen bur. Vi kontrollerade därefter matchen och under sista 10 minuter kunde vi rycka ifrån till 6-1. Välbehövligt och en väl genomförd match.

STÖD KLUBBHUSBYGGET
En insamling för Azalea Bollklubb
Var med och bidra till klubbens utveckling? Hjälp till genom att donera ett bidrag till klubbhusprojektet. Alla bidrag är välkomna! Genom en donation hjälper ni till att stärka klubben inför framtiden.
Kommande matcher
Spelade matcher
Tis 21/6 19:45
2 - 1  
Tor 16/6 19:45
Fre 10/6 18:15
3 - 1  
Lör 4/6 12:15
3 - 1  
Fre 20/5 19:00
3 - 5  
Lör 14/5 14:15
5 - 2  
Tor 5/5 19:30
2 - 1  
Lör 30/4 14:15
1 - 3  
Lör 23/4 16:00
1 - 6  
Ons 13/4 19:45
1 - 3  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
AZALEA BK, 26/06 22:59 
AZALEA BK, 22/06 00:09 
AZALEA BK, 16/06 14:53 
AZALEA BK, 14/06 03:14 
AZALEA BK, 08/06 14:10 
AZALEA BK, 01/06 13:58 
AZALEA BK, 24/05 20:20 
AZALEA BK, 24/05 15:29 
AZALEA BK, 20/05 22:17 
AZALEA BK, 14/05 19:35 
AZALEA BK, 12/05 16:39 
AZALEA BK, 06/05 16:04 
AZALEA BK, 05/05 22:09 
AZALEA BK, 26/04 22:27 
 
VÅRA FOTBOLLSSKOLOR
 
VÅRA ARRANGEMANG
 
VÅRA RIKTLINJER
 
VÅRA SPONSORER
 
våra Samarbetspartners
 
sociala medier
 
KLUBBSHOP
 
Aktuell lokal tid i Majorna: