STÖD KLUBBHUSBYGGET
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
AZALEA BK
Herrsenior
Azalea BK
2 - 1
Hovås Billdal IF
Azalea BK2 - 1Hovås Billdal IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 02 september, 13:15
Plats:Majvallen 1 Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 060111092
Samling:12:15
Underbar vändning
2023-09-02 16:58

Det har varit skralt med triumfer och förra veckans magplask mot Mölndal var ett bottennapp utan dess like. 

 

I dag ställdes vi mot serieledarna Hovås Billdal som hade 10 segrar i rad. Dagens startelva innebar att många kuggar var tillbaka och känslan inför matchen var en av revansch och att våga lita på varandra och vårt kunnande.

 

Redan i inledningen började vi hitta rätt och hade några hyfsade chanser efter bollvinst högt i banan. Hovås,  ett välorganiserat och spelskickligt lag, försökte överbelasta på kanterna, men vi hanterade det bra och när Phille började slå luftpastejer på Aron på motsatt kant,  insåg Hovås att överbelastning kommer med en risk och successivt höll Hovås tillbaka i anfallet. Samtidigt hittade vi mer och mer tillbaka till den fotboll vi kan spela och vi hade också några hyfsade lägen, utan att det för den sakens skull blev hyperfarligt.

 

0-0 i paus men detta med mersmak.

 

Eftersom Phille och Arvid skall löpa GBG maraton bytte dessa efter en stark flesta halvlek. In med Pippo och Alex. Andra halvlek fortsatte som första och vi fick till ett bra spel på mittfält i kombination med att vi kunde hota på kanterna. Halvvägs in hittade vi fantastiskt kombinationsspel, men Jonas fick inte till avslutet. Även om Hovås fortsatte trilla boll hade vi bra kontroll och etablerade stundtals bra tryck på Hovås planhalva.

 

Sen blev det som det blir när man ligger i botten. 5 minuter kvar och Frispark i farligt läge. Pang och 1-0 Hovås. Direkt justering till 3-2-3-2 och 4 minuter senare hittar Aron fram till Jonas bakom Hovås backlinje; en vacker pastej och nedtagning av högsta klass i kombination med avslut. 1-1.

Tillbaka till 4-2-3-1 och en boll ut till Ponne som tog sig förbi den jämnsnabba ytterbacken ned mot kortsidan, sen in och hänger in 2-1 i bortre. Vilda glädjescener. Hovås trycker upp men åstadkommer inget och en oerhört skön trea trillar in efter kollektivt jobb.

 

Gott!

 

 

<< Tillbaka

 
 
VÅR MEDLEMSAPP
 
VÅRA ARRANGEMANG
 
VÅRA RIKTLINJER
 
VÅRA SPONSORER
 
våra Samarbetspartners
 
sociala medier
 
KLUBBSHOP
 
Aktuell lokal tid i Majorna: