Samling:16:30
Referat: Donsö IS - Azalea BK
Två tappade pinnar
2023-09-18 07:08

Att vika en stor del av söndagen till en fotbollsmatch på Donsö kräver passion och hängivelse. Ute på terminalen kom the usual suspects ungefär i tid till färjans avgång; så långt allt väl. ID-kontroll löstes på båten med hjälp av domaren.

Framme på Donsö är det 15 minuters promenad till planen och vi nådde väl omklädningsrummen 35 minuter före matchstart. Snabbt ombyte på alla (!) och sedan en raceruppvärmning. Det var en del förändringar jämfört med senast då Halmstadsmaffian inklusive Blekinges finest inte var tillgängliga. Även Dolmen som hystat in en hel del baljor det senaste lyste med sin fråvaro. Även Fredrik och Pippo saknades sedan senast.

Bäre

Jonas-Wilson-Kaka

Nimbs-Aron

Lillen-Phille-Kappe-Bolton

Sapo

Avb: Krabban, Mats 60 och Dylan

Nykomponerat mittfält sålunda där grundtanken var att vi skulle kunna ha mycket boll och stor rörlighet. Fina bollvirtuoser som Wilson, Jonka, Nimbs och Aron understödda av en stabil backlinje och en rörlig anfallslinje,

Inledningnsvis hamnade vi dock lite snett och hamnade inte riktigt rätt samtidigt som vi var lite för stressade i spelet. På en hörna kunde också Donsö ta ledningen oturligt och strax efter målet kunde det ha ringt igen. Vi åt oss dock relativt snabbt in matchen och under resterande del av första halvlek var det ett lag som hade väldigt roligt därute på planen. Bra rörlighet i kombination med alla värderade besluten väl, innebar att vi kunde föra spelet och vid ett tillfälle kunde Jonas komma nå fram på en fin framspelning av Wilson och peta in 1-1. Vi fortsatte äga halvleken och Donsö, som saknade Albert Hansson och Olle Backman, ägnade sig mest åt omställningar något de är bra på. Phille tvingades tyvärr gav av efter 30 minuter och ersattes av Krabban, som gjorde en stabil insats. I slutet av halvleken gled Kakan igenom och bollen rulade mot tom kasse, men i stolpen och ut. 2-1 i paus med mersmak.

I andra halvlek lade sig Donsö lägre ner och den press de försökt under första halvlek blev mindre intensiv. Halvleken inleddes lite svajigt och vi hade inte riktigt samma rörlighet som i första; även om Jonas alltid fanns tillgänglig och var en ständig källa till oro för Donsö, vilket visades i att de sparkade ner Jonas åtminstone tio gånger, men vi lyckades fokusera på det vi kan påverka själva. På frispark nere vid hörnflaggan kunde Donsö slå ett bra inlägg som möttes fint på pannan och 2-2.

Vi började dock hitta rytmen igen och efter instick från Jonas stod Kakan fri och hade att raka in bollen, men dessvärre lite snedträff och boll utanför mål. Vi varierade med långskott och instick och Donsö fick jobba för att freda kassen. Efter skott i stolpen från kakan, kom högg Jonas på returen, men den övergivna kassen förblev tom efter att returen skjutits utanför. Mats 60 och Dylan kom in och bjöd på bra fart, med en del halvchanser, men trots att vi tryckte på bra och borde gjort både 2 och 3 mål förblev det oavgjort och vi fick nöja oss med 1 pinne med oss hem.

Tredje raka utan förlust, 7 pinnar på 3 matcher i ett kritiskt läge av säsongen. Gott så.