2023-05-13 12:26

Det här skall inte bli ett inlägg om huruvida fotboll skall spelas på gräs eller konstgräs. Båda alternativen har sina fördelar. Utan att det skall ses som en bortförklaring kan man dock konstatera att fotboll på potatisåkrar är en exercis som få lag klarar av. Vår ambition är att spela en fartfylld passningsorienterad fotboll, där de långa alternativen är just ett alternativ snarare än något vanligt förekommande. Det man snabbt kan konstatera att Sälöfjordsplanens gräs i praktiken gjorde det omöjligt att spela vettig fotboll. Det blev studsfotboll mer än något., dock var förutsättningar detsamma för båda lagen.

När det gällde truppen för dagen var det en sådan där match där frånvarolistan var lika diger som en black-jack triumf; 21 spelare borta och däribland några tunga pjäser. Det är ju utmaningen i lokalfotbollen och vi kunde likväl ställa en stark startelva på benen.

Inledningsvis blev det mest ge och ta och ingendera av lagen kunde ta kommando över planen. Bollen studsade hit och dit och runt lite grann; och skönspelet uteblev i utbyte mot ett tjongande och ett springande. Inget vi trivs med.

Efter 21 minuter kunde Warta ta ledningen något lättvindigt när en boll smet mellan benen på ett antal gubbar och in vid främre stolpen. Efter målet försökte båda lagen så gott man kunde att utföra den vackra disciplin som kallas fotboll. Halvleken svajade fram och tillbaka utan att något lag skapade något av vikt.

Andra halvlek drog igång och och vi hade ett par bra lägen inledningsvis men efter 10 minuter bjöd vi Warta på ett mål där vi tappade boll strax utanför straffområdet med ett friläge som följd. Ytterligare 10 minuter efter bjöd vi Warta på en straff och 0-3 skulle visa sig vara en alltför svår uppförsbacke att kliva över.

Såklart tungt med en förlust men fokus, kamp och vilja fanns det och känslan efteråt var en besvikelse, men också en tro på att vi snart får fart på spelet, inte mint då vi efter matchen mot Donsö möter Styrsö och då har klarat av vår sista gräsmatch för året. Nu var det iofs inte gräsmatch igår - fan vet vad det var.