STÖD KLUBBHUSBYGGET
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
AZALEA BK
Herrsenior
Fässbergs IF
0 - 1
Azalea BK
Fässbergs IF0 - 1Azalea BK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 05 oktober, 19:15
Plats:Åbyvallen 1 Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 060111121
Samling:18:15
El dia fantastico del Sapo Grande
2023-10-06 14:47

Magiskt afton efter hysterisk kämpainsats från hela truppen

Det var skilda världar när Fässberg och Azalea drabbades samman i den 21:a omgångens första match. Fässberg spelade för chansen på serieseger och kom från en septembermånad med fem raka segrar medan vi fortfarande i allra högsta grad var inblandad i nedflyttningsstriden. Seger idag skulle åtminstone ge oss chansen att avgöra vårt egna öde i sista omgången, förlust och både Mölndal och Lagårn skulle ha chansen att gå om.

 

Sen 1–0 segern senast mot Lagårn var Aron avstängd och Wilson blev sent inringd på jobb. Det innebar att Alex klev in på högerbacken i en annars oförändrad backlinje (El Sapo, Alex- Phille-Pippo-Lillen) medan Nimbs klev upp centralt bredvid Henry. Dolmen ersatte Wilson på topp och Gotte, Jonas och Kakan spelade på sina vanliga positioner. På bänken återfanns Manne, Bolton, Dylan och Sixten (från juniorerna).

 

Fokus innan match från firma Lingon och Räven (då coach Jan var på utlandsuppdrag i Skottland) var spelglädje och att försöka spela avslappnat trots den pressade situationen. För att använda ett populärt uttryck handlade det inte om att föra fotbollen framåt idag utan att på något sätt lyckas lösa en seger.

 

Som väntat klev Fässberg ut med mycket energi och vi slår vår (tyvärr) vana trogen redan efter 2 min en livsfarlig passning i eget straffområde som leder till ett friläge för Fässberg. El Sapo kom dock ut bra och avvärjde det första av vad som skulle visa sig ca 20 frilägen och skottförsök. De fortsätter trycka på och spelar med stor rörelse på mitten och sina offensiva spelare samtidigt som de trycker upp med mycket spelare. Vi hittar inte riktigt rätt i början utan de får komma till två-tre farliga inläggslägen som deras tvåmetersanfallare dock inte får så mycket träff på utan El Sapo kan lugnt plocka ned. Vi har också några fantastiska skottblock av både Nimbs och Phille samt deras egna spelare.

 

Efter ca 20 min börjar vi hitta mer rätt, och vi märkte att Fässberg inte var lika intresserade av försvarsspel som anfallsspel, och både Nimbs och Henry kan rätt lätt hitta upp till framförallt Jonas som testar något skott och instick. I 27 min får vi en hörna från höger, som leder till en hörna från vänster. Den slås kort (vilket var det vi inte skulle göra) och lyfts in mot deras gubbe som nickar undan den, dock inte bättre än att Dolmen precis innanför straffområdeslinjen, ungefär i position med stolpen kan dra på en högervolley som målvakten inte kan hålla utan styr in i eget mål. Andra högermålet i rad alltså, vilket även ledde till kommentaren från deras spelare i andra halvlek att de skulle täcka hans högerfot, något som nog ingen sagt innan.

 

Målet ger energi och resterande del av halvleken har vi rätt bra koll och kommer även till en del skottförsök, medan de bara har ett skott på mål och kanske någon hörna.

 

I halvtid pratade vi om att fortsätta ta jobbet, och att slå den enkla passningen ibland istället för att driva med bollen själv, och att vara beredda på att de skulle trycka rejält första 15.

 

Och att de tryckte på rejält var ingen underdrift, de har ett skott i ribban och El Sapo får sträcka ut sig ordentligt några gånger. Backlinjen fortsätter nicka undan flertalet inlägg och vi lyckas freda vårt mål. Vi får inte heller till några längre anfall utan de vinner tillbaka den rätt snabbt. Efter ca 60–65 byter vi in Dylan (då Dolmens baksida börjat krångla) och Bolton mot Nimbs (som fick gå ut och vila upp sig inför avslutande delen av matchen). Det innebar att Lillen klev upp på mittfältet. Innan dess har Fässberg missat ett av många 100 % lägen för kvällen när Lillen styrs deras skott i stolpen som går rakt ut till deras spelare som dock drar den över från ca 10 m. Här någon gång frågade Lingon också om det var en sån match, där motståndarna har stolpe ut och vi inte har det.  

 

Fässberg fortsätter trycka på men här följer en lugnare period (om man kan säga så) där vi lyckas avstyra skottförsöken förtjänstfullt, och håller bollen i några sekunder emellanåt. Sista tio däremot börjar de forcera ännu mer och har fem skott på mål, fyra utanför, en otrolig frilägesräddning av El Sapo när han klistrar bollen och otaliga block från alla spelare. Till sist blåser dock domaren av efter tre tilläggsminuter och den mest fantastiska segern på länge var ett faktum och tre poäng kunde följa med över kommungränsen tillbaka till Majvallen. Och andra raka nollan! Första gången i seriesammanhang på tre år kom i rätt tid. Nu är det bara att invänta helgens matcher för att se vilken placering vi ligger på inför sista omgången. Poängtapp för Lagårn och Mölndal så är det helt klart.


<< Tillbaka

 
 
VÅR MEDLEMSAPP
 
VÅRA ARRANGEMANG
 
VÅRA RIKTLINJER
 
VÅRA SPONSORER
 
våra Samarbetspartners
 
sociala medier
 
KLUBBSHOP
 
Aktuell lokal tid i Majorna: