Samling:18:45
Tredje segern på sex dagar
2022-08-25 08:12
Krabban sätter 3-2

Efter att ha flyttat en del matcher under våren visste vi att inledningen på hösten skulle bli intensiv där vi inledde med tre matcher på sex dagar. Efter en inledande seg tillställnig mot Guldheden, där vi vann med 2-1 och en lite mer bekväm seger mot IF Mölndal Fotboll (5-1) var det så dags för möte med vårt eget lilla spöke FC Linné. Ett lag som innehåller en tämigen stor portion gamla Azaleaspelare, men även en Azalealedare i Paul Chandan Alexandersson. Vår tidigare möten med FC Linne är ingen trevlig läsning; 1-3, 0-3, 1-5, 1-3, så tabellen kunde vi strunta i - ingen seger och 14 mål i baken på fyra matcher.

Likt i mötet mot IF Mölndal Fotboll har vi hittat vägar för att starta matcherna bättre och efter en urstark inledning med tidiga chanser tog det inte mer än 2 minuter innan Jonas Tingberg placerade in 1-0. Vi fortsatte att dominera matchbilden men har en förmåga att skjuta många frilägen och skott rakt på FC Linné målvakt.

Från ingenstans får skicklige Teo Sandklef (från Azaleas P97-kull) chansen att dra till och med ett skott från 25 meter är det kvitterat. Vi fortsätter dock att dominera och hotar vid ett flertal tillfällen att göra mål, men är inte tillräckligt kliniska. Samtidigt slarvar vi en del i presspelet och kommer inte upp tillräckligt snabbt med laget när den offensiva linjen initierar pressen. xG får första 40 ligger dock på någonstans upp emot 4.55.

Dessvärre lyckas Linné göra mål på sitt andra skott i halvleken när Fred Jähnke hänger in en välplacerade frispark. Underläge 1-2 i paus och även om allt inte stämde och säkert en del tankemyror började krypa i skallarna, valde coach Juhlin att se till det positva vi skapat under första halvlek.

Andra halvlek började lite trevande, precis som mot Mölndal, och Linné fick lite bättre fotfästa i matchen. På en tilltrasslad situation vid en hörna kunde dock Ponne rulla in 2-2 i 53:e, bara 4 minuter senare var det födelsedagsbarnet Krabban som kunde stöta in bollen till 3-2, efter att Pappa först nickat i ribban. Ponne kunde sedan öka på till 4-2 fyra minuter senare och ett tröttkört Linné såg i detta läge slagna ut. Denko kunde sedan öka på till 5-2 bara fem minuter senare, och i detta läge började vi coskå skifta en hel del spelare men blicken mot kommande match mot Dalen KFF. Wilson kunde trycka in 6-2 på nicke efter hörna och därefter bjöd Bolton på show och tryckte in en tåpaj från 20 meter.

Seger med 7-2 och fortsatt tätkänning. Räknar man in de förväntade poängen mot Gambian Mix står vi nu på 28 poäng, 4 poäng bakom serieledande Dalen KFF med en match mindre spelad, och Dalen möter vi alltså på Majvallen på lördag 12.15.

På matcherna fram till nu kan vi också konstatera att vi har gjort 41 mål (+1 mot Gambian Mix IF); 14 målskyttar utspridda på 3o spelare.