STÖD KLUBBHUSBYGGET
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
AZALEA BK
Herrsenior
Västra Frölunda IF
4 - 0
Azalea Bollklubb
Västra Frölunda IF4 - 0Azalea Bollklubb

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 16 mars, 19:15
Plats:Ruddalen Arena
16 tappra kämpar
2022-03-17 08:37

Final i Västra Cupen mot ett Västra Frölunda IF som siktar på att vinna division 2. Såklaret en uppgift som kan bedömas som svår och där vi egentligen inte skall ha mycket att hämta. Vi hade gjort vissa scoutningar av VF och hade viss koll på hur de ville spela, och därmed också vilka justeringar vi behövde göra på vårt eget spel. Vi var även väl medventa om passningstempot, tuffheten och til syvdende och sidst även orken var område där vi behövde höja oss.

 

Grundtanken för egen del var att fortsätta våga spela vårt spel och att tro på det. Vårt presspel som har blivit allt bättre fick dock justeras ganska snart då VF i sin uppspelsfas kröp in med spelare för att skapa fler uppspelspunkter. detta gjorde att vi kom att ligga lägre än vad vi hade för avsikt och i någon mening lät vi VF spela på egen planhalva samtidigt som vi själva var kompakta. På det stora hela lyckades detta mycket bra under hela första halvlek. VF var bollförande, men skapade förvånansvärt lite medan vi stundtyals vann boll, vågade hålla i den och även stack upp på en del kontringar med avslut.

 

Även om VF hade boll och dominerade skapade de förvånansvärt lite och kanske var de förvånade över att vi bjöd upp till kamp och inte vek ner oss i ork, tempo eller närkampsspel.

 

I andra halvlek började VF tämligen omgående att spela lite rakare ocxh med fler hotande löpningar vilket satte oss i större svårigheter. Pada, som var fullkomligt lysande i målet, fick göra en del magiska fina räddningar, medan alla fick slita ont ute på planen.Vi sjönk allt djupare och fick jobba allt hårdare för att freda oss mot överbelstaningar, löpningar och ett rappare passningsspel.

 

I 70:e minuten kom så 1-0 på en djupledsboll där Frölundas skicklige mittback Bryan Johansson kom igenom och kunde dundra in bollen i nättaket. Med allt tröttare ben och huvuden är det såklart tungt att få 1-0 emot sig och när så tvåan kom bara 5 minuter senare, när kropparna var allt mer trötta och hjärnorna började mattas, ja då skall det till något extraordinärt för att lyckas vända matchen. Det goick inte och till slut trillade det in ytterligare två bollar bakom Petter.

 

En kämpainsats, en insats som visar att vi orkar slita och försöker lira boll även mot en betydligt skickligare motstånd. Finns mycket gott att ta med sig när vi nu går in i sista förberedelserna inför serien.

 

<< Tillbaka

 
 
VÅR MEDLEMSAPP
 
VÅRA ARRANGEMANG
 
VÅRA RIKTLINJER
 
VÅRA SPONSORER
 
våra Samarbetspartners
 
sociala medier
 
KLUBBSHOP
 
Aktuell lokal tid i Majorna: