Hoppa till sidans innehåll

NIVÅ 4 - Bemästra spelet 16-19 år


Steg 12 (16-19 år)

Genomgripande tema

Under de sista åren Azalea BK vänder vi blicken framåt. Siktet är inställt på juniorspel och senare seniorspel. Det är nu den riktiga fotbollen börjar. Vi fortsätter följa Svenska Fotbollförbundets spelarutbildningsplan. I junioråldern spelar vi med dubbelnamnet Azalea/GFF. På så vis får våra spelare en fot i ungdomsfotbollen och en fot i seniorfotbollen. Vårt samarbete med Göteborgs FF är en dubbel möjlighet, dels som en väg för alla de spelare som vill fortsätta spelet med kompisar många år till, och dels som en språngbräda för våra mest ambitiösa och hårt satsande ungdomar som kan få chansen att tidigt testa seniorspel innan nästa steg tas i ”spelarkarriären” (se våra rekommendationer i avsnittet Azalea BK som plantskola). Genom samarbetet med GFF har vi skapat en brygga till ett fortsatt liv med fotboll för alla våra ungdomar. Och en riktigt fin förutsättning för en lokalt förankrad fotbollskultur med centrum i Majvallen.

Steget mot ett fortsatt liv med fotbollen

Det är nu upp till den enskilde individen var hon eller han vill lägga sin ambitionsnivå. Om man vill nå den yppersta eliten måste man träna väldigt mycket. Juniorer på elitnivå tränar upp till 7-9 pass i veckan. I lägre seniordivisioner eller B-lag kan man träna 2-4 pass i veckan. I de flesta korplag klarar man sig med betydligt mindre än så. Alla kan hitta sin nivå och alla nivåer kan vara lika oslagbart roliga. Med en boll får du snart vänner var du än befinner dig i världen. Allt sammantaget kan Azalea tillsammans med GFF erbjuda våra flickor och pojkar sådana möjligheter att både ungdomselit och blivande korpstjärnor kan finna sina vägar vidare ut i fotbollslivet. Drömmen om den perfekta volleyträffen kan alltid leva vidare!

Steget mot ett fortsatt liv för fotbollen

Azalea BK är en idé om den goda ungdomsidrotten – och det är en stafettpinne att ta över av nya generationer. Har vi lyckats förmedla glädjen i idrotten är våra ungdomar redo att ta över stafettpinnen när de själva blir vuxna.

Vi uppmuntrar våra ungdomar att gå ledarutbildningar och domarutbildningar. Vår sommarfotbollsskola erbjuder möjligheter till ledarpraktik.

Först som sist: det är färden som är resans mål. När våra ungdomar ser tillbaka på sina liv skall de ha ungdomsåren i kärt minne. De skall tänka:

”Allt det jag fick i Azalea BK vill jag ge till mina egna barn!”

Uppdaterad: 26 DEC 2018 18:43 Skribent: Azalea BK
E-post: This is a mailto link

Klubbmärke 2020

Gå till Tränarmanualen

Länk till föräldramanualen

Länk till utbildning

 

 

 

 

Folksam - Spelklar

 

Ring 020-44 11 11

Postadress:
Azalea BK - Fotboll
Ekedalsgatan 18-20
41466 Göteborg

Kontakt:
Tel: +4631143433
Fax: +4631143433
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

Sponsorer:

140610-Stiftelsen-Dunross

 

 

icamajorna


Samarbetspartners:

v48_BF_digitalt_380x380.jpg