Fysträning för unga fotbollsspelare

Vår vision

Azalea BK har en vision om att vara bland de bästa klubbarna i Göteborg på allsidig träning. Bollspel och funktionell teknik är grunden i all fotbollsträning, men vi har som mål att också vara i framkant när det gäller fysträning i svensk ungdomsfotboll.

För att bli en bra fotbollspelare krävs att man är snabb, stark och skadefri. Det krävs en långsiktigt upplagd allsidig fysträning för att maximera dessa förutsättningar. Vi skall därför sträva mot att ha en åldersanpassad och allsidig snabbhetsträning med tillsammans med koordinations- och styrkegymnastik som viktiga inslag i all träning. Fysträningen är med ffårn första början. Träningsupplägget för barn 6-9 år ska alltid innehålla en station med äventyrsbana och någon station med lek som utmanar barnen koordinativt och fysiskt. Gärna en kull/jage-variant.

Azalea BK - Den snabba klubben

Diplomövningar: Snabbhet och koordination

Riktlinjer styrketräning för unga fotbollsspelare

Diplomövningar: Allmänstyrka