Hoppa till sidans innehåll

Planeringskonferens


Förberedelser för planeringskonferensen 

Gör så här:

1.     Bekanta dig med Azaleas Riktlinjer och SvFF:s spelarutbildningsplan:

  1. Gå igenom lathundarna i Azaleas Riktlinjer för din roll (se länkar nedan)
  2. Läs avsnitt i riktlinjernas Tränarmanualen som rör ditt lag. Läs om vad som gäller för ditt lags åldersgrupp generellt (Nivå1 - 4) och specifikt (Steg 1 - 12) (se länkar nedan). Till varje nivå finns Azaleas Diplomövningar för enkel och effektiv träning.
  3. Ta fram SvFF:s spelarutbildningsplan och Tränarutbildning C (bok+webb). Böckerna fick du på Tränarutbildning C. Där ser du vilket träningsinnehåll som är relevant för åldersgruppen.

2.     Grovplanering i din ledargrupp:

  1.  Träningsplanering - Vad är nästa steg för att närma sig målbilden? Gör en grovplanering. Använd sedan SvFF:s Fotbollsportal och GFF:s spelarutbildningsmatris för att planera träningspass. Använd gärna de tematräningar som finns i boken Tränarutbildning C i träningsplaneringen. Kör ett tema under 3 - 4 veckor och variera med repetition. Behöver ni hjälp med planering och/eller metodik? Kontakta spelformsansvarig för hjälp (se kontaktuppgifter och länkar nedan).
  2. Samverkan med äldre och yngre lag - Vilka gemensamma aktiviteter/läger/cuper skall ni ha? Är kontaktföräldrarna involverade för gemensam planering mellan grupperna? Utnyttjar ni plantider för spontanfotboll? Finns bra idéer? Se vad riktlinjerna säger under rubriken Resan med Azalea som inleder beskrivningen av åldersgruppens nivå. Se länkar nedan: Tränarmanual Nivå 1 - 3. Läs också avsnittet Grupplänkar i Våra riktlinjer för att planera samarbete mellan åldersgrupperna över och under (gäller spelare 10 - 16 år).
  3. Föreningsaktivitet - Har åldersgruppen ansvar för föreningsövergripande aktivitet? Vem ansvarar? Vem kontaktar flick-/pojksidan? (kan ni föreslå andra roliga aktiviteter samtidigt?). Se Årshjul föreningsaktiviteter.
  4. Tränarutbildningar - Har alla i ledargruppen relevant utbildning? Om inte, vilken utbildning behöver ni gå? När är spelformsworkshoppen planerad (se kalendarium). Azalea håller tränarutbildningarna C Diplom (6 - 12 år) på hösten och B Ungdom 13 - 19 år) under våren. Anmälan till Göteborgs fotbollförbunds utbildningar görs av ledaren själv på www.gbgfotboll.se  Föreningen betalar för åldersrelevant utbildning. Viktigt är att gå på förbundets workshop som introducerar lagets spelform. Se kalendariet.
  5. Spelarutbildning och teambuilding - Spelaren, Laget, Föreningen. När var hur? Träningsläger och cuper är bra för utbildning/samtal. Finns ingen annan tid använd några träningstider för detta. Se matris föreningsträdet. I ledarpärmen finns deltagarmaterial och ledarhandledning för spelarträffar som tar upp saker som är viktiga för våra spelare att prata om.
  6. Föräldramöten - När? Vad skall tas upp? Azaleas riktlinjer i Föräldramanualen och Så spelar vi... ska gås igenom med föräldragruppen inför säsongen. Förslag på teman och vad föräldrar bör veta finns i åldergruppens ledarpärm. Fundera på när och hur föräldrar kan involveras.
  7. Uppdatera ledarkontaktlistan - Det är viktigt att föreningen har aktuella personer, roller och kontaktuppgifter i lagen. Inte minst för att laget och föreningen ska fungera på ett bra sätt är det viktigt att de roller som beskrivs i riktlinjerna tillsätts och att laget uppfyller de åtaganden som beskrivs i Våra riktlinjer och att kontaktuppgifter är uppdaterade i medlemsregistret.

 

Stäm av med spelformsansvarig se kontaktuppgifter nedan och slå gärna en signal till de lagansvariga i de andra grupperna i spelformen.

Glöm inte att maila This is a mailto link och anmäla vilka som kommer från ditt lag. Lagansvarig gör en gemensam anmälan för laget.

Vi vill ha anmälan senast 10 januari.

 

18 januari 09.00-14.00 träffas vi på Dalheimers hus för att finjustera planeringen och diskutera för att ta till vara varandras erfarenheter. Efter konferens kommer möte14.00-17.00 är det medlemsmöte på Dalheimers.

Lycka till med planeringsarbetet!

Njut av stilla dagar till dess (med mindre fotboll i alla fall)!

Erik, Jan, Louise, Mårten och Leif Fotbollsutskottet

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Resurser planeringskonferens:

Ledarlista:
Aktuell kontaktlista finns här:
Kontaktlista 2019


Spelformsansvariga:

3 mot 3 och 5 mot 5: Leif Skoog, 0723-23 75 05 This is a mailto link

7 mot 7: Erik Bergstrand, 0739-46 19 28  This is a mailto link och Louise Bjur, 076-879 27 53 This is a mailto link

9 mot 9 och 11 mot 11: Jan Juhlin, 0707-55 57 68 This is a mailto link

och Mårten Everbrand, 0727-14 05 36 This is a mailto link  

Kalendarium 2020 (bifogat excel-ark
NYHET: Bifogat i mailet finns ett excelark med årets agenda. I agendan hittar du allt som rör ditt lag under året. Du kan sortera aktiviteter som ditt lag har ansvar för som spelarträffar och föräldraträffar och du kan sortera efter de aktiviteter som till exempel förbundet anordnar för din åldersgrupp som sammandrag (7-8 år) eller LSU (12-15 år) och men även de aktiviteter som till exempel fotbollsutskottet ansvarar för men som gäller ditt lag.
Öppna dokumentet i excel och välj Data:Sortera för att lägga till kriterier.
För att hitta alla aktiviteter och uppgifter som gäller ditt lag under året sorterar du efter 1 (6-9 år), 2 (10-12 år), 3 (13-16 år) eller 4 (Unga vuxna 20-25 år) och datum.

Azaleas Riktlinjer. Tränarmanualen.
I Tränarmanualen finns allt som lagledare och tränare behöver veta. I Resan med Azalea som inleder varje nivåbeskrivning finns till exempel riktlinjer för samarbetet mellan lag och spelformer för att öka lag- och klubbkänsla.
Fotbollsutskottet arbetar för att göra Våra riktlinjer mer tillgängliga på hemsidan men än så länge jobbar vi mest med de gamla pdf:erna:
Azaleas riktlinjer, regler, metodik och övningar för åldersgruppen hittar du här:
Tränarmanual Nivå 1 6-9 år (pdf)
Tränarmanual Nivå 2 10-12 år (pdf)
Tränarmanual Nivå 3 13-16 år (pdf)
Snabbhet och styrka (länk till hemsidan)
Grupplänkmodellen (länk till hemsidan)

Planering av föräldraträff och spelarträff
I Föräldramanualen finns vår värdegrund och annan viktig information som ska förmedlas på till exempel föräldramöten.
Azaleas riktlinjer: Föräldramanual (pdf)
Föreningsträdet Matris spelar och föräldraträffar (Sortera efter ålder. Handleding och deltagarmaterial finns i lagpärmen)

Rollbeskrivning och årshjul roller
Lathund Lagansvarig
Lathund Kontaktföräldrar
Lathund Spelformsansvarig

Årshjul utbildning
Lathund Utbildning spelare
Lathund Ledarutbildning

Årshjul spelformer
Lathund 3 mot 3 och 5 mot 5
Lathund 7 mot 7
Lathund 9 mot 9 och 11 mot 11

Årshjul föreningsaktiviteter
Årshjul föreningsaktiviteter (Uppdaterad)

Spelformer, spelplaner (pdf)

NYHET Du hittar pdf som beskriver aktuell spelform för ditt lag på Azaleas hemsida. Se lagsida för respektive lag:

www.azaleabk.se

Spelarutbildningsplaner och verktygAzaleas Diplomövningar – Enkla och bra övningar för fotbollsutveckling i alla åldrar hittar du i Azaleas tränarmanual. Länkar hittar du under rubriken Azaleas riktlinjer. Tränarmanualen ovan.
Fotbollsfys för spelare 8-16 år. Bygg upp kroppen Azaleas fysprogram. Atletisk och snabb fotbollspelare blir den som arbetat med Azaleas fysprogram för barn och ungdomar. De yngsta jobbar med äventyrsbana. 10-12 åringar arbetar med tonvikten på koordination. Äldre spelare lägger tonvikten på styrkegymnastik (pdf) för att på sikt förbereda kroppen på tyngre träning med vikter. Bra för hälsan och bra för fotbollsutvecklingen. Se också Tränarutbildning C och B Ungdom.

SvFF:s fotbollsportal för tränare (Här finns de träningsprogram som du bekantat dig med på tränarutbildningen. Du kan också skapa övningar och tematräningar som du delar med dina ledarkollegor. Ledare som ännu inte gått tränarutbildningen ska registrera ett konto på fotbollsportalen för att kunna ta del av delade träningar)

GFF spelarutbildningsmatrisen Åldersanpassade träningsprogram från 6-19 år. Kopplade till de spelsystemsbeskrivningar som Göteborgsfotbollförbund rekommenderar för spelformen.

www.gbgfotboll.se (Du hittar Så spelar vi… under      länken Barn & ungdom i vänstermenyn)

www.fogis.se

S2S (Inloggning får du av Leif se kontaktuppgifter ovan)

Uppdaterad: 08 DEC 2019 23:33 Skribent: Leif Skoog
E-post: Adressen Gömd

Klubbmärke 2020

Gå till Tränarmanualen

Länk till föräldramanualen

Länk till utbildning

 

 

 

 

Folksam - Spelklar

 

Ring 020-44 11 11

Postadress:
Azalea BK - Fotboll
Ekedalsgatan 18-20
41466 Göteborg

Kontakt:
Tel: +4631143433
Fax: +4631143433
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

Sponsorer:

140610-Stiftelsen-Dunross

 

 

icamajorna


Samarbetspartners:

v48_BF_digitalt_380x380.jpg