Spelarintervju med Il Capitano Bellak

22 MAR 2019 18:45
Den årliga intervjun med Il Capitano Magnifico Felix Bellak
  • Skapad: 22 MAR 2019 18:45

Tredje säsongen för detta unga lag; vad kan vi vänta oss i år?

Vi kan nog vänta oss aningen mer stabilitet än tidigare år. Nu får vi in lite rutin (åtminstone med antal matcher på seniornivå) på olika positioner i laget och flera av oss kliver in på tredje säsongen, vilket borde åtminstone generera lite mer trygghet i spelet. Sedan vill vi vinna vår division och jag ser inga tecken på att det är någon omöjlighet, då har jag förvisso inte kollat in de andra lagen särskilt noga, men sett till vår trupp så ser det ljust ut.

Truppen har fyllts på med en hel del spelare; är konkurrensen mördande eller är det en nyttig breddning av truppen?

Det är både behövligt och nyttigt att truppen blir mer konkurrenskraftig och att vi får fler alternativ på olika positioner. Känns kul att ingen går direkt säkert och att man faktiskt behöver prestera på träningarna för att få spela match, det räcker inte bara att fysiskt närvara helt enkelt. Positivt! Sedan att det är trevliga killar som kommer in är ju inget minus direkt heller.

Laget har ju inte direkt briljerat i träningsmatcherna hittills, är det oroande eller är resultaten oviktiga och utvecklingen och förberedelserna inför seriepremiären det viktiga?

Det gäller att se nyktert på en försäsong och faktiskt ta det för vad det är. I vårt fall har det varit olika startelvor och mycket byten för att kunna låta samtliga spelare i truppen få chansen att spela. Det medför givetvis en viss instabilitet och att resultaten kan spreta lite, vissa halvlekar blir bra, vissa blir dåliga. Jag ser dock inga som helst tecken på att vi inte skulle vara redo när det väl drar igång ordentligt.

Serieseger 2017 och sedan en femteplats 2018, kan Azalea ta nästa steg uppåt redan i år?

Absolut. Förra året hade vi mycket problem utanför det fotbollsmässiga, vår skyttekung från året innan försvann, någon skada här och var, en utbytestermin till Sydkorea för undertecknad, vilket gjorde det svårare än vi trodde. Detta året har vi faktiskt ingenting att skylla på, en bra försäsong, en bra trupp, bra förberedelser. I mina ögon har vi alla förutsättningar för att gå upp och nu är det egentligen bara att gå ut och låta spelet tala.

Om du kikar på årets serie så är det många nya lag, men även en del gamla bekanta. Har du någon känsla för vilka som blir topplag resp bottenlag?

Jag har tyvärr ganska dålig koll på lagen i vår serie, förutom de vi tidigare har mött. Fröjden är ett lag vi hade en tuff match mot förra året (jag var borta den andra så den kan jag inte stå till svars för) och jag tror att de kommer finnas med i toppen och fightas. Likaså med Tynnered som oftast är tunga och spelskickliga, det brukar vara roliga matcher att spela och förhoppningsvis är det skalper som vi tar i år.

(Reds anmärkning; Kapten Bellak vill här helt enkelt visa att han har dålig koll när han åter vill spela mot Fröjdens FK, som lirar i en annan division 6 serie i år)

Är det någon match du ser fram emot lite extra mycket?

Jag ser fram emot Vrångö-matcherna framförallt för att få möta den förlorade Azalea-sonen Kasper Nordlund! Vi brukar ha jämna matcher i squash, så vi får se hur vi står mot varandra i fotboll. Dessvärre är han på ålderns höst (född 93) så han kämpar för tillfället med en baksida. Kämpa Kasper!

Du har ju kört en del på anfall förra säsongen och även denna säsong? Är din dröm att bli en ny Drogba eller kommer det att bli mer av John Terry i år?

Jag har ju försökt kuppa in smeknamnet Didier Allbäck, burit #11 på tröjan sedan dag ett i Azalea, vilket tyder på en vision om striker (eller prima punta som jag själv vill kalla rollen). Nu har jag ju fått lite matcher på försäsongen som anfallare, och det är en del att ställa om kring, men jag trivs!

Vilken nyförvärv skulle du vilja knyta till laget innan seriestart?

Nu fick vi ju i dagarna klart med min drömvärvning som jag har jobbat på länge, nämligen Frej Ramberg! Så efter den är det väl att få tillbaka Maple & Rye-gossarna, det hade varit jäkligt kul att få se Leo’s aktiva box-to-box touch igen!

Skribent: Jan Juhlin
Azalea BK - Division 6C Herrar