STÖD KLUBBHUSBYGGET
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
AZALEA BK
Herrsenior
Azalea BK
3 - 1
IF Warta
Azalea BK3 - 1IF Warta

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 09 september, 12:15
Plats:Majvallen 1 Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 060111099
Samling:11:15
Viktigt vinst i sexpoängsmatch
2023-09-09 16:04

Efter förra veckans ultrasköna 2-1 seger mot Hovås/Billdal var det på vippen att vi kunde bjuda på klubbhistoria. En oförändrad 16-mannatrupp togs ut och tanken var att starta med samma elva som startade mot Hovås/Billdal, men en ögoninfektion gjorde att Phille fick kasta in handduken och ersättas från start med Pippo, som gjorde det bra när han klev in i andra halvlek förra veckan.

 

Vi tog relativt snabbt hand om taktpinnen och hittade ett bra lugn i vårt spel där vi växlade och varierade bolltempo och kantspel. Stundtals var vi lite väl raka i våra löpningar offensivt, vilket gjorde att vi inte kunde skapa några större farligheter; några småfarligheter, något som kanske kunde blivit straff och en del långskott som ej blev farliga. Vi var lite för plottriga samtidigt som vi defensivt var solida och kunde hantera Wartas attacker ganska enkelt. i Cooling breaket pratade vi om att Ponne+Kakan behövde korslöpa och skifta positioner mer. Jonas gjorde redan detta på ett bra sätt. I slutet av halvleken hittade vi en boll efter att Ponne löpt in centralt, efter lite växelspel kunde han chippa fram Jonas som dunkade in 1-0 precis innan halvtidsvisslan.

 

Vi snacade i paus om att vi behövde höja bolltempot och vara lite mer direkta, men det mesta gick i stå i andra och det blev hafsigt och slarvigt, helt i onödan. Warta flyttade upp mer spelare och halvvägs in på havleken schabblade vi onödigt och trasslade till det, vilket gjorde att en Wartaspelare kunde bryta in i straffområdet och på något sätt orsakade vi en straff (sjunde? i år). Warta gjorde inga misstag från punkten och 1-1 ett faktum.

 

Direkt efter målet kunde vi dock trycka upp spelet och efter att måljakten rensat på en pressdolme, kunde vi räkna in 2-1. En het kandidat till årets mål. Warta tryckte på och vi blev från och till väldigt slarviga och stressade i onödan, när vi egentligen vet att vi kan och skall rulla lugnt. Warta började dundrade in en hel del långpastejer och vann en del boll högt upp i banan, utan att för den sakens skull locka fram mer än en riktigt fin räddning av Pada.

Med 5-6 minuter kvar bröt vi fram centralt. Agge, hittade Jonas, och efter studs kunde Agge få tillbaka bollen, målvakten räddade  men returen kom fram till Dolmen som rullade in 3-1.

 

Det var inte så särdeles vackert, men 3 viktiga poäng in på kontot och ett kollektivt arbete.

 

 

<< Tillbaka

 
 
VÅR MEDLEMSAPP
 
VÅRA ARRANGEMANG
 
VÅRA RIKTLINJER
 
VÅRA SPONSORER
 
våra Samarbetspartners
 
sociala medier
 
KLUBBSHOP
 
Aktuell lokal tid i Majorna: