Ingen publik på våra matcher!

24 APR 2020 16:17
Svenska Fotbollförbundet har idag uppdaterat sina riktlinjer för svensk fotboll under coronaepidemin. Nytt är att SvFF rekommenderar samtliga föreningar att uppmana intresserad publik att inte komma till matcherna.
  • Uppdaterad: 24 APR 2020 16:17

Vi följer SvFF:s skarpa rekommendation att tydligt uppmana alla – förutom personer som är direkt nödvändiga för att genomföra arrangemanget – att avstå från att närvara vid de matcher som arrangeras för att helt utesluta risken för att för många personer samlas kring en match.

Då slipper vi också svåra gränsdragningar och bedömningar. Ofta spelas t ex flera matcher, med olika arrangerande föreningar på samma anläggning, vilket kan innebära att svårhanterade situationer i förhållande till förbudet uppstår.

Allt för att så långt det är möjligt förhindra smittspridning – ju färre personer som närvarar runt en match desto lägre risk.

Vi har en skyldighet att förvalta den möjlighet att spela barn- och ungdomsmatcher – som vi trots rådande läge har fått förtroendet att göra – med största tänkbara ansvar. Självklart är det tråkigt för många föräldrar, släktingar och vänner att missa barnens matcher, men det är en i sammanhanget rimlig och nödvändig uppoffring som vi alla bör acceptera.

Det är en självklarhet för oss i Azalea!

Skribent: Leif Skoog

Azaleas webshop