Hoppa till sidans innehåll

Charlie 18 år och årets lirare

02 NOV 2019 10:38
Azaleas och GFF:s Charlie Palmborg fyllde 18 år i år och är nu utsedd tilll 2019 års lirare i Göteborgsfotbollen. Vi gratulerar Charlie till den fina utmärekelsen och klappar oss själva på axeln en smula.
  • Uppdaterad: 02 NOV 2019 10:38

Vi gratulerar Charlie till GP:s utmärkelse som Årets 031-lirare och är framför allt glada för hans skull men vi är också lite glada för att vi återigen får bekräftat att vår modell fungerar.

Charlie Palmborg har spelat fotboll i Azalea BK sedan han var 6 år och med GFF i två år. På bilden syns han i målvaktströja i Azalea P01. Nu är han, efter att ha gjort 24 mål i division 4, utsedd till årets lirare i Göteborgsfotbollen av GP. Han är som 18-åring eftertraktad av Göteborgs elitföreningar men väljer än så länge att stanna kvar på hemmaplan.

Med sin bakgrund i Azalea har han befunnit sig i en miljö som fokuserar på glädje, ansträngning och lärande eller på social gemenskap och individuell utveckling om man så vill. Alla får vara med på lika villkor. Ledarnas roll är att stötta, ha ett utvecklingsperspektiv och tänka långsiktigt. Specialiseringen kommer gradvis under ungdomsåren. I junioråldern kan spelarna välja hur du vill fortsätta utifrån intresse och förmåga. Det är en bra modell för att få många spelare som fortsätter att spela fotboll på många olika nivåer. 

För att lyckas att skapa en sådan miljö i våra lag är det viktigt att vi - ledare, föräldrar och föreningen - drar åt samma håll. Du kan hjäpa till genom att ta reda på mer om resan i Azalea BK som beskrivs i riktlinjerna. Där får du reda på vad som är viktigt att tänka på för att anpassa verksamheten till barnens ålder och utveckling och hur du kan stötta ditt eget och andras barn. Läs Tränarmanualen eller Föräldramanualen. Diskutera med föräldrar och ledare på föräldraträffar ochledarträffar. Gör vi rätt blir det hur bra som helst. I riktlinjerna finns också beskrivet hur vi arbetar med grupplänkar och hur Azalea ser på talangutveckling. Riktlinjerna är baserade på idrottsforskningforskning och beprövad erfarenhet. Det kanske inte är så konstigt att vårt arbete har använts som  modell av många föreningar i deras utvecklingsarbete.

Här finns riktlinjerna: Våra nya riktlinjer.

Intervjun med Charlie hittar du på gp.se.

Skribent: Leif Skoog
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Azalea BK - Fotboll
Ekedalsgatan 18-20
41466 Göteborg

Kontakt:
Tel: +4631143433
Fax: +4631143433
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

Sponsorer:

140610-Stiftelsen-Dunross

 

 

icamajorna


Samarbetspartners:

Logityp Majornas Dentalklinik

 

 

 

Idrottens Bingo