Hoppa till sidans innehåll

Coronaviruset

02 APR 2020 10:13
Azalea följer utvecklingen av Corona-pandemin via den information vi får från SvFF och GFF. Vi följer också Folkhälsomyndighetens rekommendationer och föreskrifter.
 • Uppdaterad: 13 APR 2020 16:34

Uppdatering 13/4

SvFF flaggar för nya Corona-råd för fotbollen efter påsk.

Det finns ett behov att se över och förtydliga hur fotbollen ska agera för att förhindra smittspridning. Vi anpassar vår verksamhet när de nya riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten presenteras.  Läs nyheten här: https://www.svenskfotboll.se/nyheter/svff/2020/4/coronarad/

Uppdatering 3/4

Svenska Fotbollförbundet har nu uppdaterat sina Riktlinjer med anledning av Corona-viruset. Göteborgs fotbollförbund hänvisar till Svenska fotbollförbundet i en uppdatering idag. Här hittar du Azaleas riktlinjer för med anledning av Corona-pandemin.  

Uppdateringar 2/4

15.00
Folkhälsomyndigheten har kommit med ett förtydligande när det gäller rekommendationer angående idrott. Vi avvaktar hur RF och fotbollförbundet tolkar förtydligandet och hur dt påverkar vår verksamhet. Vi fortsätter med verksamhet och träning som vanligt tills vi får ytterligare besked. Givetvis med de anpassningar som redan är gjorda.

Folkhälsomyndighetens förtydligade rekommendationer inleds så här:

"Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta, anser Folkhälsomyndigheten. Träningar, matcher eller lokala cuper behöver inte ställas in med anledning av epidemin, och gym, simhallar och idrottshallar kan hålla öppet. Däremot kan aktiviteterna behöva anpassas för att minimera riskerna för smittspridning."

Läs mer här: Rekommendationer angående idrott och träningsanläggningar

 Följ oss på facebook:

Uppdatering 29/3

Den 27 mars beslutade regeringen att införa förbud mot allmänna sammankomster med över 50 personer. Det nya förbudet träder i kraft, i dag, söndagen den 29 mars och gäller tills vidare.

Folkhälsomyndigheten inskärper samtidigt att idrott och träning ska fortsätta. Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan och vare sig träningar, matcher eller lokala cuper behöver ställas in med anledning av pandemin. Aktiviteter utomhus är att föredra men aktiviteterna anpassas något för att minimera riskerna för smittspridning.

 

Vi behöver således inte dra ner på verksamheten utifrån rekommendationerna så länge vi inte samlas i större grupper på våra arrangemang. Vi byter också ut övningar som innebär närkontakt som till exempel jage och fysiska parövningar. Vi ska inte heller resa utanför Göteborg för att träna och spela match tills vidare. Det kan vara bra att känna till att spelarna inte räknas som deltagare i en offentlig sammankomst.

 

I övrigt vill vi uppmana dig att följa de råd och rekommendationer som finns och som vi tidigare informerat om följer vi de riktlinjer och rekommendationer som Svenska Fotbollförbundet, Riksidrottsförbundet och Folkhälsomyndigheten ger.

 

Tänk på att de nya träningstiderna gäller från och med måndag 30 mars. Titta i ditt lags kalender för att se vilka tider som gäller för dig: https://www.azaleabk.se/varalag/

 

Minska smittorisken – råd till utövare
Däremot kan aktiviteterna behöva anpassas för att minimera riskerna för smittspridning.

 

Folkhälsomyndigheten har haft en dialog med bland annat Riksidrottsförbundet, och ger bland annat följande rekommendationer till den som ansvarar för idrotts- och träningsaktiviteter:

 

 • Är du sjuk, även med milda symtom, ska du inte delta i aktiviteter alls utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande.
 • Insjuknar du under idrottsaktivitet ska du gå hem direkt.
 • Dela inte vattenflaska eller annat som kan överföra saliv.
 • Uppmana till att tvätta händerna före och efter träning och match eller att använda handsprit.
 • Undvik trängsel och handkontakt.

 

Håll dig uppdaterad här: https://www.azaleabk.se/Nyheter/Klubbnyheter/

 

Uppdatering 27/3

Svenska Fotbollförbundets krisplan för den nationella fotbollen påverkar oss genom att Azalea GFF herrjuniorers serie skjuts upp tills vidare. SvFF återkommer senast 15 april med besked om hur tävlingen ska hanteras. Seriestarten för GFF:s damsenior senareläggs till mitten av juni och kommer att spelas i form av en enkelserie utifrån myndigheternas prognos för smittspridning under maj och juni. Man vill helt enkelt undvika resor för att spela match under en tid med risk för ökad smittspridning.

Göteborgs Fotbollförbund (GFF) har smed anledning av Svenska Fotbollförbundets krisplan uppdaterat dokumntet Göteborgs Fotbollförbund informerar om Coronaviruset

skjutit på seriestarten till tidigast 13 april i distriktsserierna.

 

I övrigt görs en individuell bedömning för varje aktivitet i distriktets verksamhet. Följande gäller för aktiviteter i närtid:

 

 • Tävlingar (pågående)
  Fair Play serien och DM: GFF rekommenderar att matcherna spelas som planerat. Vill någon av lagen inte spela så ställs matchen in. Meddela då GFF och planägaren om detta.
 • Tävlingar (kommande) Läs pressrelease från 200326:
  - Senior och juniorserier startar tidigast 13/4 – omgångar som ligger före det datumet flyttas o planeras in senare, i övrigt gäller lagt spelschema.
  - Ungdomsserier startar som planerat dvs 13/4 enligt lagt spelschema.
  - Barnserier startar som planerat dvs 20/4 enligt lagt spelschema.
  - Sammandrag för barn startar som planerat dvs 25/4.
  - Vi håller på att ta fram ett regelverk som stöder rekommendationen att ingen (med rädsla eller påverkan) från Corona skall tvingas att spela som skall gälla i det kommande seriespelet.
 • Spelarutbildning
  - Träning FP04 200401: Genomförs med förbehåll
  - Utbildningsdagar 200404-05: Genomförs med förbehåll
 • Utbildningar:
  - Tränarutbildning B Ungdom 200329: Framskjuten tills vidare
  - Tränarutbildning UEFA B 200329: Framskjuten tills vidare
  - Workshop 5 mot 5 200329: Inställd. Kravet på obligatorisk 5 mot 5 utbildning framflyttat till 2021.
  - Tränarutbildning C kurs 1 200404: Inställd
  - Workshop 5 mot 5 200405: Inställd. Kravet på obligatorisk 5 mot 5 utbildning framflyttat till 2021.

 

Vi uppdaterar fortlöpande och så fort vi får ny relevant information från SvFF eller myndigheter så publicerar vi denna på vår hemsida.

 

Dessa riktlinjer är utgångspunkten för Tävlingskommittens avvägningar kring seriespelet säsongen 2020.

Göteborgs Fotbollförbund har kommit med nya rekommendationer:

Angående verksamhet som Göteborgs Fotbollförbund arrangerar så görs en individuell bedömning för varje aktivitet. Följande gäller för aktiviteter i närtid:

 • Fair Play serien: GFF rekommenderar att matcherna spelas som planerat. Vill någon av lagen inte spela så ställs matchen in. Meddela då GFF och planägaren om detta.
 • Utbildningar:
  • Workshop Fotbollsfys 200315: Inställd
  • Målvaktstränareutbildning C kort 200318: Inställd
  • Domarutbildning - Steg 1 200314 och 200316: Genomförs som planerat
  • Spelordningsmöten 200317 och 200319: Genomförs digitalt

Coronaviruset och idrottsrörelsen

På Riksidrottsförbundets hemsida finns det en sida som heter Coronaviruset och idrottsrörelsen. Där finns bland annat uppdateringar om hur coronaviruset påverkar idrottenoch vilka beslut som fattas. Där finns också länkar för dig som söker mer information om coronaviruset och uppdateringar kring krisbedömning. Göteborgs Fotbollförbund informerar om Coronaviruset är disktriktsförbundets sida som också uppdateras fortlöpande.

Allmän rekommendation om du känner dig sjuk

Vad gäller symtom och misstänkt smitta så ska man kontakta 1177 Vårdguiden via telefon och berätta om sina symtom och var man vistats den senaste tiden. Besök inte någon vårdinrättning – kontakta alltid 1177 Vårdguiden först. Till 1177 Vårdguidens information och rådgivning

De symtom som rapporterats är framförallt feber och hosta. Även andningspåverkan, halsont, huvudvärk, muskel- och ledvärk är vanliga symptom. De flesta får lindriga besvär som går över av sig själv med egenvård i hemmet men några, främst gamla, kan bli svårt sjuka och det är därför viktigt att stanna hemma även vid lindriga symtom.

Svenska fotbollförbundet

Det som gäller vår typ av verksamhet omfattar träning, matcher och möten.

 • Matcher kan spelas men utan publik. Undantag för skjutsande föräldrar.
 • Inga ledare och spelare med förkylningssymtom ska delta på träning eller match. Inga handhälsningar.
 • Ingen verksamhet som innebär långa resor inom eller utom landet.

Läa mer: Svensk Fotbolls verksamhet under Corona - beslut, riktlinjer och råd

 

För Azalea BK:s verksamhet gäller följande tills vidare:

 • Alla spelare och ledare som känner minsta symtom skall vara mycket noga med att hålla sig hemma och inte komma till träning, match eller vistas på våra planer.
 • Den som varit sjuk eller känt av symtom ska avstå träning i ytterligare 2 dagar efter att ha blivit fullt frisk och symtomfri.
 • De som varit i ett riskområder bör hålla sig borta från träning och match under 2 veckors tid. Det gäller vare sig man uppvisar symtom eller ej. Riskområden hittar du här.
 • Vi uppmanar också alla ledare och spelare att i övrigt följa Folkhälsomyndighetens råd för att minska smitttspridningen:
  • Tvätta händerna ofta och noggrant
  • Hosta och nys i armvecket
  • Undvik att röra ögon, näsa och mun
  • Stanna hemma när du är sjuk även vid lindriga symtom
  • Använd handsprit
 • Försöka vistas utomhus så mycket som möjligt i samband med samlingar och genomgångar.
 • Det är också bra att undvika ”onödig” närkontakt som att ta varandra i händerna.

I övrigt pågår träningar och matcher som vanligt till dess annat meddelas på denna plats.

Styrelsen, Azalea BK

Skribent: Leif Skoog
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Azalea BK - Fotboll
Ekedalsgatan 18-20
41466 Göteborg

Kontakt:
Tel: +4631143433
Fax: +4631143433
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

Sponsorer:

140610-Stiftelsen-Dunross

 

 

icamajorna


Samarbetspartners:

 

Azaleas webshop

 

 

Logityp Majornas Dentalklinik

 

Idrottens Bingo