Tränarmanual för spelformen 3 mot 3 (6-7 år)

Barns utveckling

Ledarskap

Ledarubildning och kompetensutveckling

Förhållningssätt och ledarbeteenden

Träning

Match

Andra aktiviteter

Spel 3 mot 3

Taktik och teknik

Fotbollsfys
Barn 6-7 år har ett stort rörelsebehov som ska tillgodoses och det är särskilt gynnsamt att träna koordination för att lära sig samordna kroppens rörelser. Koordinationsövningar med och utan boll och äventyrsbana. Hög aktivitetsnivå, kreativitet och rörelseglädje är nyckelord för spel och lekar som utgör fotbollsfys för 6-7 åringar.

Fotbollspsykologi

Lagsammanhållning

Diplomövningar

I denna övning uppmuntrar du dina spelare att vara kreativa och kontrollera bollen samtidigt som de måste titta upp och vara uppmärksamma på det som händer runtomkring. De tränar också koordination och grovmotorik.

Vem är rädd för Virginia Woolf

ORGANISATION Anpassa ytan efter antal spelare. Alla spelarna står utspridda längs linjen med varsin boll. I mitten står en tränarel som spelarna måste ta sig förbi utan att bollen rinner ut över linjerna. I de yttre korridoren gör barnen olika koordinativa utmaningar.

SÅ HÄR FUNKAR DET Låt spelarna själva bestämma på vilket sätt de ska flytta bollen. De kan driva mot fri yta, finta och dribbla eller vända med bollen för att komma undan tränatrn. Stegring: För att lyckas ska alla spelare ta sig över utan att bli fångade. De som tagit sig över till andra sidan kan hjälpa sina kompisar genom att med list gå in i ytan igen och distrahera träsktrollet och få det att vända sig om. Exempel på koordinativa utmaningar: Sula bollen framåt, sula bollen bakåt. Passa bollen framåt och springa ikapp och sätta sig på den, göra groddhopp, gå björngångeller krabbgång. Kasta fånga. Trixa med bollen.

Vem är rädd för Virginia Woolf

Uppdaterad: 21 DEC 2020 09:06 Skribent: Leif Skoog