Hoppa till sidans innehåll

Våra nya riktlinjer


Hämta PDF:  Våra nya riktlinjer

Inom Azalea BK har vi under många år arbetat aktivt med värderingsfrågor. Diskussioner på ledarträffar, klubbkonferenser och vid fotbollsplanerna har steg för steg fört arbetet med vår verksamhetsidé framåt. Arbetet initierades av Fredrik Sundqvist, som också skrev första versionen av Våra riktlinjer 2009 i samarbete med Anna-Johanna Klasander och Göran Lindhult. Dokumentet du nu håller i handen är en reviderad upplaga där även vår föreningsutvecklare Leif Skoog varit med i arbetet.
Riktlinjerna består av följande delar:

I det ursprungliga dokumentet fanns ytterligare en del, Appendix för filosofer, som var Fredrik Sundqvists fördjupning av diskussionerna kring olika ideologier inom ungdomsfotbollen. Denna del blev senare utvecklad och består numer av en egen bok: Så funkar ungdomsfotboll – Om gemenskap och konflikter i världens roligaste idrott, boken finns att beställa på SISU Idrottsböcker.
Mycket positivt har hänt i barn- och ungdomsfotbollen sedan den förra upplagan av Våra riktlinjer. Vår vision om en inkluderande och socialt hållbar föreningsidrott har blivit del i en stor rörelse. Om känslan tidigare var att vi gick mot strömmen är känslan nu den motsatta. I våra nya riktlinjer har vi tagit fasta på ny kunskap och många av de goda idéer som flödar i idrottssverige. Den kanske största förändringen i våra uppdaterade riktlinjer är Svenska Fotbollförbundets nya tränarutbildning och spelarutbildningsplan, med dem har vi fått nya effektiva verktyg att förverkliga vår vision.

Själva kärnan i vår föreningsidé är dock den samma nu som tidigare: Azalea är en kvartersklubb med stor verksamhet och små medel. Vi drivs av glädjen i fotbollen och gemenskapen i lagen och i klubben. Vårt mål är en rolig och minnesvärd tid i Azalea för alla våra spelare, ledare och föräldrar.

Uppdaterad: 2017-12-01 10:30
Skribent: Leif Skoog
Epost: This is a mailto link

 

Spelklar
Folksam - Spelklar

Azalea BK


Sponsorer:

140610-Stiftelsen-Dunross

 

 

icamajorna


Samarbetspartners:

 

 

 

Idrottens Bingo


Postadress:
Azalea BK - Fotboll
Ekedalsgatan 18-20
41466 Göteborg

Kontakt:
Tel: +4631-14 34 33
Fax: +4631-14 34 33
E-post: This is a mailto link

Se all info