Truppen

Truppen 2019

Årets spelartrupp. Spelare med * framför är nya för året.

Alessandro Quintanilla -93, Offensiv mittfältare/forward, En av lagets äldsta spelare. Kom tillbaka till Azalea efter några år i GFF. Irrationell, snabb med fin vänsterdoja. Ett vapen på fasta. Fostrad i Azalea.

Andreas Stern -98, Offensiv mitt/forward, Extremt teknisk och irrationell spelare med näsa för målet. Årets spelare 2019

Arvid Norberg - 99, Back, hårt arbetande krigare, med bra klipp i steget. Från GFF:s juniorer, men tidigare Azalea BK.

Bardia Raoofi -98, Offensiv mittfältare med bra driv och teknik, från SG97 2018. Ute och reser under våren 2019.

Daniel Bolin -97, Ytterback, mittfält, Mycket konditionsstark spelare som utvecklats väl under 2018. Lirade i Azalea i yngre dagar.

Daniel Gezavati 98, Mittfält, Stark innermittfältare med stabilt grundspel. Ute och reser under våren. Azaleapordukt.

Daniel Jansson - 94, Kvick, löpvillig ytterback som även kan användas offensiv. Från Sandarna BK 2018, men tidigare Askims IK.

Dennis Nilsson -94, Back, Tränarnas val av årets spelare 2017. Mycket stabil och pådrivande back med goda offensiva kvaliteter.

Eric Bäckström -97, Allround, Användes främst som mittback under 2018, men gör alltid ett stabilt och tryggt jobb. Från SG97 2017. Studier i Stockholm.

Felix Bellak -95, Mittback, Lagkapten och som sådan en inspiratör och pådrivare. Skicklig, tung och snabb mittback. Egen produkt.

*Fredrik Olsson -03: Tillhör juniorlaget men gjorde 10 matcher för a-laget under 2018 och är ständigt aktuell som tillskott.

*Frej Ramberg -95: Offensiv mittfältare med fin blick för spel, rymlig teknik och spelförståelse. Tidigare i Öis men även Azalea BK/GFF juniorlag. Från Gårda BK 2019.

Gustav Björkgren -98, Mittfält/Back, Hårt jobbande defensiv kvalitetsspelare med fin vänsterfot, kom senast Utsiktens BK, var innan i ÖIS men fostrad i Azalea.

*Gustav Brindeby -98: Mittfält/Back, Fyrtorn med bra driv, passningsspel och tyngd i närkampsspelet. Känslig vänsterfot. Från Tölö IF 2019.

Hannes Norberg – 97, Back, Fyrtorn och som sådan stark på huvudet men även begåvad med bra vänsterfot och blick för spelet.

Johannes Mohlin Rutström -98, Forward, Skytte- och Assistkung 2017 med 25 mål och 12 assist, Rivig forward med bra skott och näsa för mål. Ute och reser under försäsongen 2019. Azaleaprodukt.

* Kasper Andersson -97, Back från Råda BK 2019. Spelskicklig, lugn och kvick back med över 100 a-lagsmatcher i division 4 under bältet.

Lukas Pettersson -95, Mittfält, tung och teknisk spelare med bra attityd som alltid ger 100 för laget. Ute och reser i början 2019. Fostrad i Azalea.

Mahdi Tohidi – 98, Offensiv mittfältare/forward, Tekniskt rivig spelare med bra blick för målet. Träningsvillig. Från Vinbergs IF 2018.

Milad Qaljaee – 97, Offensiv mittfältare, Tekniskt avig spelare med bra spelförståelse och energi. Bortrest första halvåret 2018. Azaleaprodukt.

Musa Sise – 97, Offensiv mittfältare,Träningsvillig och laglojal spelare. Azaleaprodukt.

Omar Mahjoub -94, Mittfältare, Mycket teknisk och driftig mittfältare med bra spelförståelse, Från Bosna IF Landskrona 2018.

Petter Dahlberg – 97, målvakt, Dwayne Johnson Trophy (årets klippa) 2017-2019, vice lagkapten och extremt laglojal spelare. Bra linjemålvakt med fin utvecklingskurva. Egen produkt.

Philip Juhlin -97, mittfältare, Spelarnas val av årets spelare 2017, stark och vältränad mittfältsstrateg, med mycket fin passningsfot. Azaleaprodukt.

Philip Marklund -97, Back/mittfält, Defensiv kvalitetsspelare med bra spelförståelse och fin passningsfot, Från Lunden/Överås 2018.

Rasmus Linderås -94, Back, Lojal, träningsvillig med bra energi. Egen produkt.

Robert McDermott -98, Offensiv Mittfältare, Energisk och kvick offensiv kraft som hämtades hem från Mölndal IF Fotboll inför 2019. Azalearötter.

Tobias Bertilsson – 97, back, typisk engelsk mittback,lång kropp, långa ben som är envetet jobbig att möta, Från Råda BK 2018.

Victor Hagman -97, back, Extrem lungkapacitet och spelförståelse kombinerat med fantastisk lagmoral. Azaleaprodukt.

Ledarstab:

Jan Juhlin - 71, huvudtränare, Tidigare målvakt i Askims IK, Kinna IF, Överås BK. Tränare för Azalea BK:s P97, samt FC Fiskebäck. Vill att laget skall spela offensiv energirik fotboll.

Gabor Bellak -62, assisterande tränare som tidigare varit aktiv som ledare i Azalea BK. Bra analytisk förmåga och blick för det defensiva.

Truppen består alltså av 35 spelare och snittåldern i truppen är cirka 21 år. Yngsta spelaren är 19 år och äldsta spelaren är 26 år. Antalet egna produkter som har tillhört Azalea i minst 2 år före seniorålder är 28 stycken vilket motsvarar cirka 70%.

Säsongen 2018 blir för många första eller andra seniorsäsongen och vi har ett ungt lag som fortsätter att utvecklas. Vi hoppas självklart kunna ställa till med problem för en del lag i serien och är ödmjuka inför uppgiften.

Uppdaterad: 02 MAJ 2018 12:09 Skribent: Jan Juhlin
Azalea BK - Division 6C Herrar