Hoppa till sidans innehåll

Resumé

18 OKT 2018 09:23
Det här varit rörigt, stundtals tungt, stundtals roligt, väldigt utvecklande och med en spirande hunger i unga fotbollssjälar.
  • Uppdaterad: 18 OKT 2018 09:23

År två, nykomlingar och en hel del nytt i truppen. Självklart har man tankar om hur man vill att det skall fungera, hur man vill spela och vilka utmaningar man har. Ambitionen från laget var att vi skulle fortsätta spela en fartfylld, offensiv fotboll där motståndarna skulle få jobba hårt mot en frejdig press. En del av den biten blev klurig redan på försäsongen då Göteborg och Sverige som bekant förlades i en isande månadsperiod under främst februari. -14 och snålblåst är inte drömväder och det syntes också på antalet närvarande på träningarna. Resultaten var blandade och humöret och känslan likaså.

Redan innan säsongen började visste vi ju att Nymfen, som stänkte 25 mål förra året, inte skulle vara tillbaka förrän i juni. Detta gällde även, i sammanhanget, rutinerade Alessandro Quintanilla. Likväl hade vi en intresant offensiv och med Aspens fart var min övertygelse att vi skulle kunna hota en hel del.

Inledningen på säsongen blev dock tung. 1 seger på första sju matcherna. Sjukdom på Dennis och sedemera en skada på förra årets bästa spelare Philip, gjorde att tre av våra bärande spelare (Johannes, Philip och Dennis) inte spelade en match tillsammans under våren. Samtidigt klev Eric Bäckström fram och var fenomenalt stark i defensiven. Tillsammans med Bellak var han ett av seriens starkaste mittbackspar vilket borgade för att vi hade ett av lokalfotbollens bästa defensiva facit efter våren. Samtidigt hade vi det extremt klent framåt, med svårigheter att göra mål, trots att chanserna skapades.

Efter den första tidens svårigheter framför mål, valde vi att justera taktiken, detta i samband med att Joachim Frej kom in som assisterande. Det finns alltid risker med att justera en taktik mitt under säsong, inte minst i lägre serier där träningsnärvaro varierar. Nu fick vi utdelning och det bollar som tidigare under våren rullat stolpe ut blev stolpe in. Samtidigt som vi inledde en svit på sju raka utan förluster spelade vi inte särskilt bra fotboll; segrararna kom många gånger av den enkla anledning att vi orkade mer än våra motståndare. Inför hösten fick vi även jobba in en delvis ny backlinje då Bellak for till Sydkorea och Bäckis började i Stockholm. Där försvann en del av den defensiva tryggheten, utan att någon skugga skall falla på de som tagit över manteln.

De sju raka segrarna gjorde att vi fick andrum och kunde spela ut, men mot SG97 kom sedan säsongens bottennapp då vi krossades och pulveriserades och förlorade med 1-7. Pinsamt usel andra halvlek. Vi studsade dock tillbaka och begsegrade Tynnered med 1-0 efter ett vackert mål av Alle.

FC Linné hade sedan spark nummer ett agerat ånglok i serien och deras framfart gjorde att det aldrig blev någon riktig toppkamp. Serien bästa spelare i form av gamla Azaleabekantingen Teodor Sandklef, gjorde att de helt enkelt var för starka. Vi blandade och gav på slutet och när detta skrivs skall vi till att möta Vrångö, för att kanske, givet vissa poängavdrag för motståndare, kunna säkra en femteplats. Som nykomling kan det tyckas godkänt och sett till en säsong som vår pajk från Schlätta skulle kalla för "rrrrörig" är det nog där betyget hamnar. Vi har blandat och gett. I stunder har vi spelat som vi kan och skall, andra stunder har vi varit långt under isen. Samtidigt lär vi oss fortfarande. Vi är ett ungt lag och vi har en del spelare som har haft en mycket fin utveckling under året.

Samtidigt ligger en del av charmen och kanske även problematiken att vi varit för öppna för nya spelare. Vi har aldrig sagt nej till någon spelare vilket har gjort att det varit väldigt svårt att hitta en linje och få spelare att förstå hur det är tänkt att vi skall spela, oavsett taktik. Under året har vi använt 37 spelare i a-laget, hälften av den kadern hade aldrig spelat en a-lagsmatch hos oss tidigare. Det är en utmaning.

Det finns ju även en styrka i bredden. Vi har under året haft tunga pjäser som Philip, Dennis, Bellak, Bäckis, Nymfen, Alle, Bäre och Nobbe indisponibla av olika anledningar. Vi har ändå löst situationen och oftast haft 16 spelare med till matcherna. Det är skönt.

Samtidigt är det fantastiskt kul att vi under året kunde använda sex juniorer varav två killar födda 2003, där Fredrik Olsson gjort fem matcher och ett mål. Det är oerhört viktigt att unga killar känner att det är välkomna och hittar en glädje och utmaning i att spela a-lagsfotboll även om det för tillfället är på division 6 nivå.

Inför nästa år står vi med en hungrig och beslutsam trupp som vi sagt kommer att kryddas med träningsvilliga, unga killar. Vi behöver stabilisera truppen snarare än att bredda den. De dryga 50 spelare vi har haft igång under året kanske blir 40 aktiva, men där majoriteten av dessa spelare är betydligt mer aktiva än i år. Vi har redan fått ok från Kasper Andersson, lagkapten för Råda BK i division 4 och Jules Beaurepaire, en intressant anfallare från Frankrike. Samtidigt kommer kapten Bellak hem från Korea. En del andra krokar är utslängda och vi hoppas ha en tämligen stabil och fast trupp när vi drar igång i januari.

För egen del är den ynnest att träna detta lag och även om det under året varit extremt tungt i omgångar ser jag ljust på 2019. Harmonin håller på att återvända, intressanta möjligheter finns för en förstärkt tränarstab, killarna vill ställa upp och ta ett större ansvar och målsättningen för truppen, som helhet, är tydlig.

Vill också passa på att i förbifarten och säkert med viss risk för att glömma bort en del pjäser tacka Perka Björkgren och José Ramirez för läktarstödet, mini-Juhlin för att han så gärna hänger med på träningar och matcher, Joachim för tränarskapet, Räven för extra ögon och extremt stort orange hjärta, Trucken för att han mantlat kaptensrollen på ett fenomenalt sätt, Rasta för en extremt viktig och stor insats i lokalfotbollen, domarna för att ni gör det möjligt för oss att hålla på med det vi älskar, alla positiva motståndare och ledare med ett extra plus till Darko Lipovac i Fröjdens FK och sist men inte minst frugan och dottern för att de står ut med en fotbollsgalen man i huset.

 Vi ses 2019. We'll be back. Stronger. Better. Faster.

 

Skribent: Jan Juhlin
Epost: Adressen Gömd
Azalea BK - Division 6C Herrar
Ekedalsgatan 18-20
414 66 Göteborg
Telefon: +4631143433
E-post: This is a mailto link

 Azalea BK

Spelklar
Folksam - Spelklar

 


Sponsorer:

140610-Stiftelsen-Dunross

 

 

icamajorna


Samarbetspartners:

Logityp Majornas Dentalklinik

 

 

 

Idrottens Bingo


Postadress:
Azalea BK - Fotboll
Ekedalsgatan 18-20
41466 Göteborg

Kontakt:
Tel: +4631143433
Fax: +4631143433
E-post: This is a mailto link

Se all info