Detta ska vi göra först

För att satsningen på en föreningsutvecklare ska driva verksamheten framåt har vi med formulerat en handlingsplan med följande innehåll

Organisation av föreningsarbetet

Ett schema för att skapa en effektivare organisation tas fram och implementeras.

Lagorganisation

Ett förslag på hur lagen ska organiseras och vilka roller som behöver tillsättas för att skapa en hållbar organisation kring laget tas fram och börjar implementeras

Resan med Azalea BK

Göra ett material som kortfattat beskriver verksamhetens karaktär och inriktning från fotbollslek till seniorfotboll och ledaruppdrag. Materialet är ett komplement till riktlinjerna och ska tydliggöra vad som erbjuds lagen och vad som förväntas av dem i olika åldrar.

Jämställdhet

Utveckla policyn till att omfatta en jämställdhetsplan

Spelarutbildningsplan

En röd tråd för fotbollsutbildningen i Azalea BK arbetas fram. Materialet bygger på arbete med målbilder som förenklar arbetet för tränare och lagledare. Materialet stöder sig på Göteborgs fotbollsförbunds utbildningsmatris och SvFF:s nya spelarutbildningsplan och är anpassad till Azaleas vekrsamhet.

Utbildningsplan

Omarbeta och implementera utbildningsplanen för ledare, spelare, föräldrar och organisationsledare.

Spelarrekrytering

Initierat samarbete med handbollsklubben IK Nord för att samverka kring rekryteirng av barn och ungdomar. Målet är att hitta former för ett samarbete och skapa kringarrangemang som lockar till idrottsutveckling genom att prova på många idrotter.

Ledarutbildning och ledarrekrytering

Under hösten kommer Azalea BK att hålla i Avspark och Bas 1kurser (Teknik - Mv och Träningslära - Spelförståelse)

Nya ledare kommer att erbjudas en Workshop i 3-manna fotboll i klubbens regi.

En inventering av ledarnas utbildningsnivå kommer att genomföras

Skolsamverkan

Skolsamverkan är en viktig del i Azaleas arbete med att rekrytera och behålla spelare. Vi kommer därför att arbeta fram en modell och undersöka möjligheterna för samverkan i tre olika steg. Pröva på verksamhet på skolan för barn 6-9 år. Eftermiddagsverksamhet för barn 10-12 år och fotbollsspår för ungdomar 13-16 år.

Rätt start

Föreningslyftets projektgrupp arbetar gemensamt fram en manual till föreningar för att underlätta för fotbollsföreningar att skapa fotbollsglädje för barn 6-8 år.

Certifiering

Föreningslyftets projektgrupp arbetar gemensamt fram förslag för att kunna kvalitetssäkra föreningarnas verksamhet

Uppdaterad: 2016-06-07 20:19
Skribent: Leif Skoog