Välkomna till utbildningsveckan!

Hej allesammans! Nu är utbildningsveckan här och vi hoppas på full uppslutning från alla ledare och kontaktföräldrar. I höst provar vi en del nya grepp: Vi sprider ut den i ett antal workshops under hösten (varav två redan ägt rum), vilket innebär att programmet blir mindre packat under själva utbildningsveckan. Vi hoppas därmed att ni lättare skall hinna med dessa för föreningen så nödvändiga aktiviteter. Ställ in alla träningar som krockar och njut av en vecka full av lärdomar och nya intryck!

Anmälan skickas lagvis in till: This is a mailto link Senast lördag 9/11. Alltså: snacka ihop er inom ert lag och skicka in er anmälan gemensamt.

För att vara förtydliga och dessutom lite stränga: Utbildningsveckan är mycket viktig för Azalea BK. Den är också viktig för er i lagen. Den är ett unikt tillfälle för dig som ledare att lära dig mer och för att lära känna andra ledare i klubben. Därför finns styrelsebeslut på att samtliga lag vara representerade på samtliga aktiviteter. Undantagen är Avsparkskursen och Bas 1 Ledarskap som är till för dem som inte gått dessa introduktionskurser än (och går man Avspark behöver man inte vara med på TikiTaka-lektionen dagen efter, även om vi givetvis vill ha med så många ledare som möjligt på TikiTaka). Extra stränga utan undantag blir vi däremot beträffande afterwork på fredagen – kom förbi, snälla, det vore så roligt!

Söndag 10/11 Workshop 14.00-17.00

Övningstips och praktik. Vi går igenom övningar i vår manual. För alla ledare, denna gång med inriktning på 7, 9 och 11-manna. Viktigt att ni som har lag i dessa åldrar försöker komma – för erfarenhetsutbyte och kontakter med andra tränare! Ledare i yngre lag rekommenderas att också delta. Aktivitetsledare: Fredrik Sundqvist och Leif Skoog

Lördag 16/11 Avspark 09.00-16.00

Introduktionskurs för nya ledare. Alla våra tränare i knattelag och på fotbollsskolan måste ha gått denna utbildning. Kan ni inte denna dag: kontakta Leif Skoog så hjälper han er med anmälan ett annat datum. Kursledare: Leif Skoog

Söndag 17/11 10.00-13.00

TikiTaka som en metod att fatta fotboll

Hur förklarar man fotboll så att barnen (och man själv) fattar? Tommy Johansson, bland annat f.d. Portugalproffs, gör det bättre än de flesta. Tommy har funderat mycket på hur man bryter ned taktiska begrepp i speluppbyggnad och passningsspel till konkret beslutsfattande ur de unga spelarnas perspektiv. Nu kommer han till oss och visar. Dagen består av 90 minuter teori och 90

minuters praktik med övningstrupp (P98). Igen då: det är mycket viktigt att ni kommer så många som möjligt. Missar inte detta fantastiska tillfälle på attverkligen lyfta era kunskaper!

Söndag 17/11 17.00-18.30 Kontaktföräldramöte

Viktigt: Här skall samtliga lag ha två kontaktföräldrar närvarande (OBS inte tränare). Azaleas ordförande Thomas Bratthammar informerar om Azaleas arbete, behov och visioner. Som vanligt rekommenderar vi att ni tränare ringer till lämpliga personer i föräldragruppen. Extra bra om ni ber personer som ni vet med er skulle kunna vara en resurs för klubben. Mötet blir ett tillfälle för klubben att knyta kontakter.

Måndag 18/11 18.00-21.00 Processkväll

Två representanter från samtliga lag/träningsgrupper. Vi går igenom våra riktlinjer. Känner alla till vad som gäller? Behöver vi justeringar? Lever vi som vi lär? Hur kan vi bli bättre?

Onsdag 20/11 18.00-21.00 Genusföreläsning

Minst två representanter från samtliga lag/träningsgrupper. Genusföreläsningar väcker alltid de mest intressanta diskussionerna om ledarskap. Bjud gärna med intresserade ur föräldragruppen.

Afterwork 22/11 17.00-

Nu provar vi nya grepp: Istället för fest har vi Afterwork. Alla är hjärtligt välkomna. Vi bjuder på snacks och enklare förtäring och öl och vin till självkostnadspris. Det kommer bli så trevligt så kom både för er egen skull och för klubbens! Vi skall bli så otroligt mycket bättre på att känna varandra!

Söndag 24/11 Bas 1 Ledarskap 09.00-16.00

Heldagskurs för er som gått Avspark och vill påbörja nästa steg, det vill säga Bas 1. Ledarskap är den första av fyra delkurser och är lämplig för er som skall spela femmannafotboll. Kursledare är Leif Skoog.

Det var det hela. Lät vi stränga? Bra, för vi tror detta kommer bli en riktigt bra utbildningsvecka. Nu lyfter vi Azalea BK mot nya höjder. Välkomna!

/Fredrik Sundqvist och Leif Skoog

Uppdaterad: 2015-11-02 23:49