Orange utbildningsvecka

Snart är den här! Azalea BK:s Orange Utbildningsvecka drar igång vecka 47 som en veckolång happening.

Alla Azaleas ledare, äldre spelare, styrelsemedlemmar, föreningsaktiva och intresserade kontaktföräldrar hälsas välkomna till en intensiv vecka med utbildningar, diskussioner och föreläsningar.
Vi har ett spännande program. Kanske det bästa någonsin. Viktigast av allt är förstås att vi får stor uppslutning under hela veckan. Det är nu vi skall träffas och smida planer inför framtiden!

Ställ in all fotbollsträning hela veckan. Se till att er lagenhet är välrepresenterad under veckans samtliga kvällsaktiviteter och att alla ni som inte gått Avspark passar på nu. Skaffa barnvakt, ladda batterierna för årets energi kick.

Måndag och torsdag är viktiga klubbstrategiska kvällar. Då behöver vi er ledare för att smida planer inför framtiden. Föreläsningarna på tisdag, onsdag och torsdag passar även intresserade föräldrar samt ungdomar i de lite äldre lagen.
Samtliga aktiviteter sker i klubbhuset/Majvallen. Fika ingår.

Anmälan skickas snarast men senast 15/11 till This is a mailto link

Orange Söndag 20/11

09.00-16.30 Avspark. Kursledare: Simon Runbäck

En hel dag för våra nya ledare i de yngre åldersgrupperna (och vår gamla ännu outbildade ledare). Obligatoriskt deltagande för de av sommarfotbollskolans ledare som inte gått Avspark.

16.30-18.00 Informationsmöte med Kontaktföräldrar. Ansvarig: Nonna Klasander

Styrelsen informerar om Azaleas verksamhet för de av lagen utsedda kontaktföräldrarna. Det är med andra ord viktigt att ni hittat två kontaktföräldrar tills denna träff!

18.15-20.00 Information hemsida. Ansvariga: David Söderström och Göran Lindhult

Webbansvariga för lagens hemsidor får en presentation och genomgång av vår nya webblösning. Utse en webbansvarig i varje lag och se till att personen i fråga kommer.

Orange Måndag 21/11

18.00-21.00 Processkväll. Workshopledare: Fredrik Sundqvist

Årets viktigaste kväll! Del 1. Uppföljning av förra årets tema: Har vi blivit bättre på att samverka mellan åldersgrupper, mellan flickor och pojkar och inom klubben? Del 2. Framåtblickar: Hur blir vi en bättre fotbollsklubb? Hur utvecklar vi vår fotbollsutbildning? Var brister det? Konkreta visioner och hjärnstorm om framtiden.

Kom minst två ledare per lagenhet, men gärna så många som möjligt.

Orange Tisdag 22/11

18.00-21.00 Ledarskap och mental träning på gruppnivå. Kursledare: Kristina Landgren och Johan Örtendahl .

Gruppdynamik förändras, som ledare vill vi hitta verktygen att hantera växlingarna. Hur gör vi i framgång? Hur gör vi i motgång? När skall vi vara aktiva? När kan vi luta oss tillbaka? Spännande tips och intressant diskussion utlovas.

Orange Onsdag 23/11

18.00-21.00 Fotbollsskador. Kursledare: Christian Hultén

Viktig kunskap om tryckförband och skadelindring – blandat praktik och teori. Viktigt att er lagenhet är väl representerad här. Tips: bjud in föräldrar till kursen och utse dem till sjukvårdare!

Orange Torsdag 24/11

18.00-21.00 Hur normer begränsar spelarna både på och utanför planen. Med manlighet som exempel. Kursledare: Sofia B. Karlsson

Förra årets stora inspirationsföreläsning stod Jenny Svender för då hon berättade om sin forskning om attityder till flickor och flickors idrottande. Vi som var där blev begeistrade och ville gå vidare. Förväntningar och attityder både inom och utanför fotbollen låser in våra spelare i roller som hämmar. Vi vill fortsätta att befria oss själva. Sofia B. Karlsson kommer att berätta om genus i lagidrott i allmänhet och om sitt arbete med killar i AIK:s ungdomstrupp i synnerhet.

Läs mer om Sofia B. Karlssons projekt: http://ki.se/ki/jsp/polopoly.jsp?a=100791&d=3420&l=sv http://www.spelarroll.blogspot.com/ Detta är en högprioriterad föreläsning. Vi vill att två representanter per lag kommer. Obligatorisk föreläsning för samtliga ledare i sommarfotbollsskolan.

Orange Fredag 25/11

Från 19.00 Orange Fest

Ingen Orange utbildningsvecka utan Orange party! Kom med partner, ta med kontaktföräldrar, smält veckans intryck och tjôta om säsongen som gick. Titta in snabbt eller stanna länge. Azalea BK, den orangea klubben, bjuder på mat och serverar dricka till självkostnadspris. Välkomna!

Orange Söndag 27/11

09.00-16.00 Bas 1 Spelförståelse. Kursledare: Simon Runbäck
Sist men inte minst kör vi en Bas 1-kurs. För att vara med måste man ha gått Avspark och helst Bas 1 ledarskap (eventuellt kan vi rucka på det sista kravet om du lovar att gå Bas 1 Ledarskap nu i vinter). Detta blir den tredje av fyra Bas 1-kurser vi haft i egen regi. Snart kan vi utexaminera en hel kader Bas 1-kompetenta ledare.

Väl mötta!

Och ni, glöm inte att lämna in SISU-blanketter snarast. All träningsplanering, alla spelarmöten och alla föräldramöten kan rapporteras.

Fredrik Sundqvist

Orange Utbildningsansvarig