Föreningsdomare

I barnfotbollen, till och med 12 år, står hemmalaget för domare.

Azalea BK erbjuder föräldrar och spelare från och med 13 år utbildning som föreningsdomare. Utbildningen sker i klubbens regi en gång per år i mars.

Utse en ledare/förälder till matchledare som ansvarar matchen med uppgift att ta hand om domaren och hjälpa motståndarlaget till rätta.

Lagets ledare och övriga föräldrar ansvarar för att

• domaren känner sig välkommen
  • stötta och ge domaren beröm
  • vara goda föredömen
  • Azaleas Policy vid sidlinjen följs (se Föräldramanualen)

Våra domare ska känna att det varit roligt att döma, att de känt sig trygga att fått stöd från ledare och föräldrar.

Kom ihåg att det är lek och att det är barn som spelar och dömer matcherna.

Arvode till Azaleas domarutbildade ungdomar:
90 kr per match 5 mot 5
100 kr per match 7 mot 7

Ersättning till ungdomsdomaren betalas kontant genom lagets lagkassa eller utlägg som ersätts via lagets konto i föreningen (Det vill säga de pengar som laget får genom att bemanna fiket på Majvallen på helgerna. Deltar laget inte i fikaförsäljningen finns inte något sådant konto).
Vid utlägg:
Upprätta ett enkelt kvitto där domaren skriver under att hen mottagit pengar för att döma. Ange datum, summa, åldersgrupp, motståndare och domarens namn och underskrift. Lämna in kvittot med personuppgifter, bank och kontonummer till den som har lagt ut. Lägg handlingarna på skrivbordet på kansliet eller i brevlådan på GFF Gården.