Medlemsregistret

Azalea Bk använder Riksidrottsförbundets (RF) websystem IdrottOnline för att administrera sitt medlemsregister

Syftet med medlemsregistret är kunna nå ut med information om klubbens aktiviteter och att hantera medlemsavgifter. En annan viktig del är att kunna kunna söka statliga och kommunala aktivitetsstöd och andra bidrag.

IdrottOnlines verktyg underlättar och förenklar föreningens administration av medlemmar. Det samkörs med databasen SPAR vilket innebär att medlemmens adressuppgifter alltid är uppdaterade.

Det krävs sedan några år fullständiga personnummer i redovisningen av aktivitetsstödet. Via medlemsregistret kan lagenheterna hantera närvarorapportering och kallelser till match. Spelare kan registrera om de kan delta i en aktivitet. Arbetet med aktivitetsstödet (LOK-rapporten) automatiseras. Detta förenklar arbetet med lagadministrationen.

Klubbens hantering av medlemsregistret underlättas också avsevärt i arbetet med medlemsavgifter, LOK-rapportering till RF och SISU-rapporter etcetera.

Utifrån medlemsregistret genereras också statistik till den föreningsrapport som årligen ska skickas in till förbundet.

Personuppgiftslagen (PUL)

Föreningen måste enligt PUL (Personuppgiftslagen) inhämta medlems eller vårdnadshavares tillstånd att hantera personuppgifter. Genom att lämna personuppgifter till Azalea BK ger du föreningen tillstånd att använda dessa i enlighet med föreningens syfte med medlemsregistret. Om du har skyddade personuppgifter eller av andra särskilda skäl inte har möjlighet att uppge fullständiga personuppgifter, kontakta föreningens administratör.

Utförligare information om medlemsregistret finns att hämta på www.idrottonline.se.

Uppdaterad: 2013-04-11 07:43
Skribent: Leif Skoog