Foto: Leif Skoog Snö på Majvallen

Snöröjning och konstgräs

20 SEP 2019 11:09
Med anledning av Göteborg Stads kungörelse att färre konstgräsplaner snöröjs till vintern har Azalea BK ställt några frågor till Fritid- och föreningsförvaltningen och Fotbollförbundet.
  • Uppdaterad: 20 SEP 2019 11:09

Till Idrott och föreningsförvaltningen och Göteborgs Fotbollförbund:

Tack för era svar - ibland kan det faktiskt vara med bra med dialog - även om det kan vara lätt att glömma bort när man har mycket att bestämma! Vi är mycket väl medvetna om problematiken med korken och kan till och med ha förståelse för att denna aspekt används som argument vid val av lämpliga planer att snöröja. Azaleas situation kan därmed sammanfattas på följande sätt:

• Vi har "stora" Majvallen som inte kommer att snöröjas pga korken. Planen används idag maximalt av våra lag och som regel är det fyra grupper som tränar samtidigt dvs 80-100 barn vid samma tillfälle.
  • Enligt vår uppfattning behöver korken bytas/ersättas, den har funnits på plats i tre år. Vi har bett IOFF ta fram en underhållsplan för Majvallen, men denna fråga är fortfarande obesvarad. Önskemålet om underhållsplan har sin grund i både problem med underlaget på vintern och med ett par incidenter där barn/ungdomar fått kork i ögonen. i ett fall ledde det till akut besök och åtgärd vid Mölndals ögonklinik.
  • Vi har en otjänlig omklädningsbyggnad, som är utdömd, att tillgå. Vi undrar fortfarande när denna fråga ska åtgärdas. Vidare finns det inte mål att tillgå för fyra grupper som tränar samtidigt. Vi har därför på egen hand köpt in två 11-11 mål och fyra 7-7 mål till en ganska stor summa - när ska IOFF eller GFF diskutera denna fråga utifrån någon slags rättviseaspekt.
  • Enligt IOFF ska "lilla" Majvallen få en konstgräsyta under innevarande år. Stämmer denna uppgift och när kommer det att genomföras?
Med andra ord är vår situation när det gäller anläggning och idrottsytor mycket ansträngd. Vi har därför två konkreta önskemål för att i någon mån underlätta situationen.
  • För det första att Karl Johans torg snöröjs, det är en plan som används mycket flitigt av barnen i stadsdelen och härigenom kan er prioritering ändå få något slags barnperspektiv.
  • Vårt andra önskemål gäller planfördelning, Azalea kommer vid kommande planfördelningsmöte driva följande linje: åldersgrupper som spelar 5- 5 eller 7-7 ska träna på KJ torg, Sandarnas plan eller Klingerts, herr och damlag i lägsta division ska träna och spela på Heden samt träningstiderna på Gröna Vallen och Majvallen strikt ska fördelas enligt principen antal anmälda lag/träningstid och vidare får troligen vår samarbetsklubb GFF självständigt ansöka om plantider enligt egna önskemål och behov.
Azalea BK förtjänar respekt och positivt bemötande för vårt omfattande arbete med barn och ungdomar - det är dags att förvaltningar och förbund ger stöd på ett aktivt och konkret sätt!

Skribent: Mikael Dahlberg