Övergångspolicy

15 NOV 2019 10:56
Övergångar som inte främjar vare sig spelare eller föreningar har varit ett problem som följt fotbollen en länge. Nu har Göteborgs Fotbollförbund och distriktets föreningar gemensamt arbetat fram ett gemensamt förhållningssätt.
  • Uppdaterad: 15 NOV 2019 14:56

Detta är viktigt för dig att känna till för dig som är förälder och ledare i Azalea BK.

Göteborgs fotbollförbund har tillsammans med fotbollsföreningarna i Göteborg inom ramen för Föreningslyftet tagit fram en Avsiktsförklaring gällande inriktning på verksamheten och övergångar och nu har Avsiktsförklaringen kompletterats med en Övergångspolicy. Frågan har varit: Hur arbetar vi för att skapa så många bra fotbollsmiljöer som möjligt och därmed fler och bättre spelare?

Göteborgsfotbollens övergångspolicy och representationsbestämmelser information om att byta förening. Fotbollen omgärdas av ett regelverk som alla inblandade, ledare, föräldrar och spelare  ska känna till. De är också bra att känna till syftet med bestämmelser och policydokument.

Avsiktsförklaringen bygger på Spelarlyftets ledstjärnor och beskriver hur vi ska få med så många spelare som möjligt så länge som möjligt och så bra som möjligt.

Övergångspolicyn gäller från 10 års ålder och beskriver hur det ska gå till när barn och ungdomar överväger att byta förening. Om man vill komma till Azalea eller om man vill lämna Azalea.

Skribent: Leif Skoog