Hoppa till sidans innehåll

Fredrik Sundqvist antagen

2013-02-22 08:37
Snart kommer en ny bok om ungdomsfotbollen i Sverige, författad av Azalea BK:s husfilosof Fredrik Sundqvist.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 20:48

Fredrik Sundqvist utbildningsansvarig i Azalea BK kommer inom kort ut med sin nya bok Så funkar ungdomsfotbollen. Fredrik är en gammal trotjänare i klubben. Han var tränare för P91 och står i mycket bakom arbetet med policydokumentet, Våra riktlinjer, som väckt så mycket uppmärksamhet i Svenska fotbollskretsar, både lokalt i Göteborg och på riksplanet.

Riktlinjerna är resultatet är av en serie Orangea konferenser som tog itu med de värdekonflikter som fanns inom klubben. Frågan som fanns i bakhuvudet var: Vad vill vi i Azalea BK med våran barn- och ungdomsverksamhet?

Svaret destillerades fram i en 124 sidors bibel, Våra riktlinjer, författad av Fredrik och som sammanfattar allt det som Azalea vill stå för i sin verksamhet.

Nu har Fredrik gått vidare och utifrån samma modell analyserat den svenska ungdomsfotbollen i Så funkar ungdomsfotboll - Fredrik Sundqvist förklarar värdekonflikterna.

Boken ställer frågor om de värdekonflikter som skär igenom svensk barn och ungsdomsfotboll, från SvFF:s styrdokument Fotbollens spela, lek och lär till elitföreningarnas talangfabriker.
Hur får vi så många som möjligt att hålla på så länge som möjligt? Hur får vi fram så många duktiga fotbollsspelare som möjligt? Hur vill vi att barn- och ungdomsfotbollen ska se ut?

Mycket spännande läsning!

Skribent: Leif Skoog

 Azalea BK

Spelklar
Folksam - Spelklar

 


Sponsorer:

140610-Stiftelsen-Dunross

 

 

icamajorna


Samarbetspartners:

 

 

 

Idrottens Bingo


Postadress:
Azalea BK - Fotboll
Ekedalsgatan 18-20
41466 Göteborg

Kontakt:
Tel: +4631-14 34 33
Fax: +4631-14 34 33
E-post: This is a mailto link

Se all info